![]() | Przyprawa do sosów ciemnych EKO 60g | +7,90 zł |
Brak produktów
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Proponujemy przyrządzić go w gęstym sosie z ziemniaczkami.
Propozycje kulinarne: gulasz, dodatek do zup, szaszłyki.
UWAGA! PRODUKT MROŻONY
Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Oferowana przez nas dziczyzna pochodzi wyłącznie z podlaskich lasów czyli z zielonych płuc Polski.
Wysoka zawartość żelaza
Dziczyzna jest wybitnym źródłem żelaza, jest często zalecana przez lekarzy dla osób cierpiących na jego niedobór. Dziczyzna dostarcza więcej żelaza niż większość innych rodzajów czerwonego mięsa.
Bogate źródło niezbędnych witamin i minerałów
Dziczyzna znajduje się wśród najlepszych źródeł witaminy B12, B6, B5, B2 (ryboflawiny). Dziczyzna jest również dobrym źródłem niacyny (witaminy B3, którą stosuje się, aby obniżyć ryzyko rozwoju choroby zwyrodnieniowej stawów), minerałów a przede wszystkim magnezu, fosforu i wapnia.
Niskokaloryczność
W porównaniu do większości innych mięs, dziczyzna jest wybitnie niskokaloryczna. Stugramowa porcja dziczyzny zawiera około 115 kcal. Bardzo chude kawałki mięsa dziczyzny mogą zawierać tylko 95 kalorii na porcję, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal.
Wysoka zawartość białka
W dziczyźnie znajduje się bardzo wysoki procent łatwostrawnego białka – jedna porcja (100 – 120 g) zawiera od 22g do 35g białka, jak również aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).
Niska zawartość tłuszczu
W porównaniu z mięsem hodowlanym, dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczu ogólnego. W rzeczywistości dziczyzna ma średnio tylko 2% tłuszczu – jest to niższa zawartość porównując ją nawet z piersią kurczaka bez skóry!
Niski poziom cholesterolu
Dziczyzna ma niską ilość cholesterolu, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy są podatni na choroby serca.
Alternatywa dla osób cierpiących na alergie pokarmowe
Specjaliści uważają, że dziczyzna może pomóc i czasem nawet odwrócić przewlekłe choroby takie jak np.: łuszczyca czy zaburzenia trawienia.
Dla wielu osób, które są uczulone na mięso hodowlane, dziczyzna jest idealnym i smacznym rozwiązaniem. Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.
Ekologiczna przypawa do sosów ciemnych Składniki zawarte w tej przyprawie powodują, że nadaje się ona do sosów ciemnych nadając specyficzny smaczek, a mięsu wyśmienity aromat idealnie pasuje do wieprzowiny i wołowiny.Skład: cebula, krwawnik (po 15%), chili, czosnek, kminek, papryka, pieprz czarny, liść laurowy, owoc jarzębiny (w różnych proporcjach)....
Ekologiczna przyprawa do sosów jasnych Składniki zawarte w tej przyprawie powodują, że nadaje się ona do sosów jasnych. Idealnie pasuje do potraw krótko smażonych i gotowanych do drobiu i cielęciny.Skład: bazylia, oregano, kolendra, nać pietruszki, tymianek, melisa (po 15%), macierzanka 10%. Masa netto: 25g
PRZYPRAWA DO WOŁOWINY, BARANINY I DZICZYZNY EKOPrzyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub użyć jako maceratu z dodatkiem oleju. Tak przygotowane mięso można smażyć, dusić lub piec.
Karkówka bez kości to najczęściej wybierane...
NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu....
Steki z kością ze środkowej części udźca z...
Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne...
Schab wieprzowy bez kości, wykwintne chude...
Każdy miłośnik kulinariów wie, ile dobrego...
Kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa z dzika z...
Schabowe z dzika smażone tradycyjnie! Nikt nie...
Rostbef wołowy to praktycznie najlepszy kawałek...
SÓL Z EKO ZIOŁAMI Dzięki trafnie dobranym...