WIEPRZOWINA  Jest 27 produktów.

Prawdziwa wieprzowina z Podlaskiej wsi

19,47 zł kg 22,90 zł -15%

Karkówka bez kości to najczęściej wybierane mięso na grill. Doskonale nadaje się do wędzenia. Karkówka to również dobra baza do przygotowania klasycznych bitek lub kotletów. Z karkówki zrobisz też gulasz, można ją upiec i podusić z warzywami. Jak widać prawdziwa karkówka z Podlaskiej wsi to bardzo uniwersalne mięso. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca.

1 Recenzje
14,15 zł kg 16,65 zł -15%

W skład elementu wchodzą mięśnie szyi oraz część mięśnia najdłuższego grzbietu, uformowany na kształt walca. Przeznaczenie kulinarne: element szczególnie polecany do grillowania, przygotowania wędzonek, bitek, kotletów, gulaszu a także do pieczenia i duszenia.

0 Recenzje
16,49 zł kg 19,40 zł -15%

Boczek bez żeberek szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można go też z grillować lub podawać smażony. Dobrze smakuję również boczek podduszany z warzywami i przyprawami. Sklep super-stek Poleca.

3 Recenzje
15,22 zł kg 17,90 zł -15%

Najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Przeznaczenie kulinarne: znakomity element do przygotowania wędzonek, kotletów, sznycli, jak również wszelkiego rodzaju pieczeni.

1 Recenzje
14,96 zł kg 17,60 zł -15%

Boczek z kością doskonale smakuje po uwędzeniu, można go też grillować lub smażyć. Boczek podduszany z warzywami to również świetny i smaczny pomysł na rodzinny obiad.

0 Recenzje
6,89 zł kg 8,10 zł -15%

Podgardle wieprzowe - polecane do produkcji przetwórczej np. do produkcji wędzonki, wędlin podrobowych, parówek, kiełbas i pasztetów. Element, mięso pochodzi z półtuszy wieprzowej.

0 Recenzje
13,18 zł kg 15,50 zł -15%

Golonka wieprzowa doskonale smakuje po ugotowaniu, szczególnie w kapuście. Golonka to klasyka Polskiej kuchni i ulubione danie większości mężczyzn. Równie dobrze smakuje po upieczeniu. Mniejszą golonkę można również grillować.

1 Recenzje
6,55 zł kg 7,70 zł -15%

Słonina to niezbędny dodatek do przygotowania swojskich kiełbas, wytapiania smakowitych skwarek. Słoninę można również wędzić, szczególnie z dodatkiem aromatycznych ziół.

0 Recenzje
13,35 zł kg 15,70 zł -15%

Szynka ze skórą bez kości doskonale nadaję się do wędzenia, świetnie smakuję pieczona lub duszona z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe.

1 Recenzje
15,56 zł kg 18,30 zł -15%

Szynka element szczególnie walory smakowe uzyskuję po uwędzeniu, można z niej zrobić wykwitną pieczeń, lub podąć szynkę duszoną z warzywami. Z szynki można również przyrządzić klasyczne sznycle wieprzowe. Szynka element to podstawa i pomysł na uroczysty obiad lub kolację. Jeden najbardziej wartościowych elementów wykrawany z tylnej części półtuszy...

1 Recenzje
11,39 zł kg 13,40 zł -15%

Szynka z kością bez golonki, doskonale nadaję się do wędzenia, jak również do pieczenia lub duszenia z warzywami. Z szynki można też przyrządzić smakowite sznycle wieprzowe. UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, szynki z kością nie sprzedajemy na części - jedynie w całości. Jeden kawałek waży ok 10 kg

0 Recenzje
19,47 zł kg 22,90 zł -15%

Schab bez kości, wykwitnę chude mięso szczególnie polecane do wszelkiego rodzaju pieczeni, wędzonek, kotletów czy też sznycli. To najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Sklep super-stek Poleca.

0 Recenzje
25,42 zł kg 29,90 zł -15%

Polędwiczka wieprzowa to wykwitnę i delikatne mięso szczególnie polecane do przygotowania ekskluzywnych wędzonek. Polędwiczka smakuję wyśmienicie również po upieczeniu lub podduszeniu z warzywami. Polędwiczka to najdelikatniejszy element półtuszy wieprzowej pozyskany z mięśnia biodrowo-udowego pozbawiony całkowicie tkanki tłuszczowej. Sklep mięsny...

1 Recenzje
16,07 zł kg 18,90 zł -15%

Wolno gotowane poliki wieprzowe, odpowiednio przyprawione to ekskluzywne danie dla wytrawnych smakoszy. Niezwykle miękkie zachwycają swoim smakiem.

0 Recenzje
8,93 zł kg 10,50 zł -15%

Łopatka z kością doskonale smakuje po uwędzeniu, polecana do przygotowania potraw z mięsa mielonego, świetna na gulasz oraz do duszenia.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, łopatki z kością nie sprzedajemy na części - jedynie w całości. Jeden kawałek waży ok 3-4 kg

0 Recenzje
13,26 zł kg 15,60 zł -15%

Łopatka trybowana to doskonały materiał na wędzonkę, polecana do przygotowania potraw z mięsa mielonego, świetna na gulasz oraz do duszenia.

0 Recenzje
6,80 zł kg 8,00 zł -15%

Element uzyskany z półtuszy. Żeberka stanowią pierwsze cztery żebra wraz z częścią chrząstkową, bez odcinka przepołowionego mostka. Pokryty anatomiczną warstwą mięśni. Może być wykorzystywane w gastronomi, do pieczenia, duszenia

0 Recenzje
16,92 zł kg 19,90 zł -15%

Żeberka paski doskonałe na codzienny obiad, uroczyste przyjęcie oraz na grilla ze znajomymi. Przyrządzane na ostro, czy też słodko z odrobiną miodu zawsze smakują wyśmienicie. Żeberka to klasyka Polskiej kuchni. Sklep super-stek.pl Poleca. UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego...

0 Recenzje
10,97 zł kg 12,90 zł -15%

Mięso wieprzowe kl II pozyskiwane jest z obróbki elementów szynki, łopatki, karkówki. Kulinarnie z przeznaczeniem na gulasz, kiełbasy, itd..

0 Recenzje
6,72 zł szt 7,90 zł -15%

Jelita wieprzowe grube najczęściej służą jak opakowaniem kiełbas, salcesonów, kaszanek i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłona z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, jest on sprzedawany w paczkach które ważą ok 1 kg.

0 Recenzje
7,57 zł szt 8,90 zł -15%

Jelita wieprzowe cienkie najczęściej służą jak opakowaniem kiełbas, salcesonów, kaszanek i wszelkiego rodzaju wędlin w osłonkach. Osłonka z jelita naturalnego jest w pełni jadalna. Szczególnie polecane do wyrobu domowych tradycyjnych wędlin.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, jelita cienkie sprzedawane są na sztuki. Cena dotyczy jednej...

0 Recenzje
4,08 zł kg 4,80 zł -15%

Nogi wieprzowe, gotowane doskonale smakują w galarecie koniecznie podane z octem lub cytryną. To klasyczna Polska potrwa zwana również studzieniną. Kto z Państwa słyszał określanie „lorneta z meduzą”ten wie co dobre. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca

1 Recenzje
6,38 zł kg 7,50 zł -15%

Serce wieprzowe zawiera bezcenne dla ludzkiego organizmu substancje. W szczególności witaminy kompleksu B, proteiny, aminokwasy, fosfor, wapń, miedź i cynk.

0 Recenzje
3,40 zł kg 4,00 zł -15%

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

0 Recenzje
5,10 zł kg 6,00 zł -15%

W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy.

0 Recenzje
5,10 zł kg 6,00 zł -15%

0 Recenzje
13,77 zł kg 16,20 zł -15%

Wykorzystuje się je do przygotowywania potrawek oraz galaret. Często podaje się je w formie smażonej lub duszonej polanej odpowiednim sosem. Ozory wieprzowe można również marynować lub wędzić. Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu wędlin podrobowych, takich, jak: kiszki, salcesony, rolady.

0 Recenzje
Pokazuje 1 - 27 z 27 elementów