Filet z piersi z kurczaka jest niskokaloryczny i lekkostrawny, znakomicie sprawdzi się u osób na diecie, dostarcza sporej ilości białka i minimalne ilości tłuszczów – można go przyrządzić na mnóstwo sposobów. Nasze filety są przede wszystkim bez antybiotyków, bez nastrzykiwania z bezstresowego chowu.
Jeden filet waży ok 0,6 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nasze kurczęta ubijane są około 7 tygodnia życia przez co ich mięso ma znacznie lepsze walory smakowe i strukturę mięsa.
Waga tuszek przez nas oferowanych waha się od 2,4 – 3,5 kg, dzięki czemu pozyskanie mięsa z tuszki jest optymalne.
Nigdy nie stosowaliśmy, nie stosujemy i nie będziemy stosować nastrzykiwania mięsa.
Towar jest zawsze najświeższy i najwyższej jakości ponieważ Ubojnia działa od lat na zasadzie “ubój pod zamówienie”.
Poprzez wieloletnią praktykę przekazywaną z pokolenia na pokolenie wypracowano niepowtarzalną metodę chowu kurcząt opartą na wyeliminowaniu stosowania antybiotyków przez cały okres chowu, z zastosowaniem naturalnych preparatów ziołowych (np. czosnek, oregano, cynamon).
Ubojnia Drobiu Wojszki położona jest bezpośrednio przy fermach – dojazd z fermy do ubojni trwa maksymalnie 5 minut. Kurczęta są zabierane z kurnika w kompletnej ciemności w celu ograniczenia do minimum czynnika stresu, który jakże mocno wpływa na walory smakowe mięsa.
Fermy jak i ubojnia są położone w maleńkiej wsi Wojszki na podlasiu, w jednym z najczystszych regionów Polski, nieopodal Parku Biebrzańskiego.
Chrupiąca ćwiartka z kurczaka o głębokim złotym kolorze, komu nie poleci teraz ślinka..? Ćwiartka z kurczaka składa się z udka, podudzia i części pleców/kupra, jest z chowu bezstresowego niczym nie nastrzykiwana i bez antybiotyków, zawsze świeża i ja wyższej jakości. Jedna ćwiartka waży ok 0,6 kg
Mięso gulaszowe pochodzi z kurczaków z chowu bezstresowego, bez nastrzykiwania i bez antybiotyków – jest ono najwyższej jakości. Nasza mała podpowiedź, do śmietankowego gulaszu dodaj bataty oraz dla kontrastu por, czosnek i korzeń imbiru, nadadzą mu lekko pikantny smak oraz stworzą kompozycję, której nikt się nie oprze. Jedno opakowanie waży ok 0,5 kg
Pyszna i soczysta wątróbka z kurczaka – łatwa w przygotowaniu. Pamiętajmy, żeby była mięciutka solimy ją dopiero po usmażeniu! Nasze kurczaki są bez nastrzykiwania, bez antybiotyków i z chowu bezstresowego – także mięso jest najwyższej jakości. Jedno opakowanie waży ok 0,5 kg
Żołądki z kurczaka to niestety, ale zapomniane pyszne podroby – czas je odczarować i spróbować ich w najlepszym wydaniu! Gulasz - jest to najprostsza potrawa, jaką można przygotować z tego typu mięsa. Jest pyszna i sycąca! To świetny pomysł na obiad, a drób z chowu nadbiebrzańskiego jest bez nastrzykiwania i bez antybiotyków - zawsze świeży i najwyższej...
W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202...
Mięso długo peklowane (ok 30 dni) przysypane...
Ser Koryciński Swojski z bazylią i płatkami...
Mięso peklowane metodą suchą, poprzez...
Schab wieprzowy bez kości, wykwintne chude...
UNIWERSALNA PRZYPRAWA DO ZUP EKO Kompozycja...
SOS SAŁATKOWY STAROPOLSKI EKO W PROSZKU...
Ser jest robiony tradycyjną metodą,...
PRZYPRAWA DO SAŁATEK EKO Doskonała kompozycja...
Kindziuk wyprodukowany z grubo-rozdrobnionego...