CIELĘCINA  Jest 10 produktów.

Prawdziwa cielęcina z Podlaskiej wsi

30,50 zł

Gicz to także golonka, tylko cielęca. A cielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, które prawie wcale nie zawiera tłuszczu. Golonka uważana za przysmak, jest obecna w polskiej tradycji kulinarnej od wieków. UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek...

0 Recenzje
10,05 zł

3 Recenzje
66,00 zł

0 Recenzje
55,00 zł

Schab cielęcy to bardzo kruche mięso, które można wykorzystać na wiele sposobów. Idealnie nadaje się do dań dietetycznych. Cielęcina jest pozbawiona włókien, ma bardzo niską zawartość tłuszczu, jest lekkostrawna i bogata w białko, potas, żelazo, cynk, witaminę D i B.

1 Recenzje
42,50 zł

Jest niesamowicie delikatna i nadaje się do przyrządzenia w całości, w formie steków i medalionów. Są dość szybie w przygotowaniu, potrzebują odpowiednich ziół by podkreślić ich wyjątkowy smak. UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 2 kg

2 Recenzje
42,50 zł

Jest to część półtuszy cielęcej, składająca się z tylnego odcinka karku i przedniego odcinka grzbietu.UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 1,5 kg

3 Recenzje
56,00 zł

UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 2 kg

1 Recenzje
20,50 zł

Płucka wołowe, czy cielęce są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

1 Recenzje
50,00 zł

W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy.

2 Recenzje
40,00 zł

Jest jednym z podrobów, które obecnie wracają do łask. Zawsze popularna w kuchni francuskiej, kiedyś była bardzo lubiana także w Polsce - nazywano ją animelką lub mleczkiem cielęcym. Jest to gruczoł wydzielania wewnętrznego, który zanika u ssaków wraz z nabieraniem dojrzałości płciowej.

3 Recenzje
Pokazuje 1 - 10 z 10 elementów