Podgardle wieprzowe - polecane do produkcji przetwórczej np. do produkcji wędzonki, wędlin podrobowych, parówek, kiełbas i pasztetów. Element, mięso pochodzi z półtuszy wieprzowej.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
(110,00 zł / 1 szt)
ErgoGrip, to bezpieczne, higieniczne i efektywne noże rzeźnicze, do użytku pforesjonalnego, o ostrzach z wysokiej jakości chromo-molibdenowej.
Używane i polecany przez samego Szefa Kuchni i restauratora Nusret Gökçe znanego na całym świecie jako Salt Bae.
Typ: nóż rzeźniczy rozbiorowy
Kolor: niebieski
Długość ostrza: 26 cm
Producent / Seria: Friedr. DICK / ErgoGrip
Wykonany ze stali chromo-molibdenowej, wysokiej jakości stopu X55CrMo14, a także z poliamidu, czyli tworzywa sztucznego o podwyższonej odporności mechanicznej, profesjonalny nóż rzeźniczy "ErgoGrip". Nóż został wyposażony w komputerowo ostrzone i laserowo kontrolowane, wysokopolerowane ostrze, o bardzo efektywnej krawędzi tnącej, utwardzanej do 56° HRC, tj. stopnia twardości znacznie zmniejszającego zużywanie się materiału.
Specjalna procedura technologiczna wyposaża noże "ErgoGrip" w ergonomiczne, wygodne uchwyty, o antypoślizgowej powierzchni rękojeści i to zarówno w stanie mokrym, jak i tłustym, a nawet w przypadku pracy w metalowych rękawicach ochronnych.
Wolna przestrzeń między ostrzem, a uchwytem zapewnia odpowiednią ochronę palcom.
Noże są żaroodporne do +130°C i nadają się do zmywarek.
Jednak specjaliści firmy Friedr. Dick, w trosce o ostrość noży, odradzają taki sposób ich czyszczenia, zalecając raczej mycie ręczne, a po umyciu, ręczne wytarcie całego noża do sucha.