Filet z piersi kurczaka

Filet z piersi kurczaka

Filet z najlepszego polskiego kurczaka. Smaczne, delikatne i łatwe w przygotowaniu mięso z fileta z piersi kurczaka. To popularne w polskiej kuchni mięso jest podstawowym składnikiem dań obiadowych, lubianych zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

19,90 zł brutto

19,90 zł za kg

  • 0,5 kg
  • 1 kg
  • 1,5 kg
  • 2 kg
  • 2,5 kg
  • 3 kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Filet z piersi kurczaka można upiec, usmażyć i grillować. Dobre są roladki, które można owinąć szynką albo boczkiem. Można z niego zrobić gyros i dodawać do makaronu lub ryżu. Filet z piersi kurczaka jest takim elementem mięsa, które wykorzystamy w każdej sytuacji- niezależnie od tego jakie mamy dodatki;-)

PRZEPIS OD BABCI! KURCZAK W GALARECIE...

0,5 kg PIERSI KURCZAKA
1,5 litra BULIONU DROBIOWEGO
WŁOSZCZYZNA (1 MARCHEWKA, 1 PIETRUSZKA1 POR, KAWAŁEK SELERA)
1 CEBULA, 1 LISTEK LAUROWY, SÓL, OSTRA PAPRYKA, ZIARENKA PIEPRZU CZARNEGO,
2-3 BIAŁKA, 6-8 ŁYŻECZEK ŻELATYNY
ORAZ: 1-2 JAJKA NA TWARDO I ZIELONY GROSZEK

Zalej mięso bulionem i ugotuj razem z obraną włoszczyzną, cebulą, listkiem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu. Pod koniec gotowania dodaj szczyptę ostrej papryki. Przecedź przez sitko wyłożone gazą do podstawionego naczynia. Mięso pokrój na kawałki, warzywa w plasterki. Wywar odtłuść, mocno podgrzej i sklaruj: dodaj lekko ubite białka, zagotuj, mieszając. Potem przecedź jeszcze raz i odmierz litr. Namocz żelatynę, a gdy napęcznieje, rozpuść ją w gorącym wywarze i odstaw, aż zacznie gęstnieć. W salaterkach ułóż kawałki mięsa i pokrojone warzywa, zalej częścią galarety. Wstaw do lodówki, a gdy ta warstwa stężeje, udekoruj ją plasterkami jajka na twardo oraz groszkiem. Zalej resztą galarety, ponownie wstaw do lodówki.

Opinie

Oceń 
2020-05-23

Polecam

Wielkie piersi i smaczne

    Napisz swoją opinię!

    Oceń i napisz opinię

    Filet z piersi kurczaka

    Filet z piersi kurczaka

    Filet z najlepszego polskiego kurczaka. Smaczne, delikatne i łatwe w przygotowaniu mięso z fileta z piersi kurczaka. To popularne w polskiej kuchni mięso jest podstawowym składnikiem dań obiadowych, lubianych zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

    WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: