Obniżka!
Filet z piersi kurczaka

Filet z piersi kurczaka

140

Filet z piersi kurczaka można upiec, usmażyć i grillować. Dobre są roladki, które można owinąć szynką albo boczkiem. Można z niego zrobić gyros i dodawać do makaronu lub ryżu. Filet z piersi kurczaka jest takim elementem mięsa, które wykorzystamy w każdej sytuacji- niezależnie od tego jakie mamy dodatki;-)

15,39 zł brutto

-15%

18,10 zł brutto

15,39 zł za kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Volume discounts

QuantityPriceYou Save
1 15,39 zł Up to 2,72 zł

More info

PRZEPIS OD BABCI! KURCZAK W GALARECIE...

0,5 kg PIERSI KURCZAKA
1,5 litra BULIONU DROBIOWEGO
WŁOSZCZYZNA (1 MARCHEWKA, 1 PIETRUSZKA1 POR, KAWAŁEK SELERA)
1 CEBULA, 1 LISTEK LAUROWY, SÓL, OSTRA PAPRYKA, ZIARENKA PIEPRZU CZARNEGO,
2-3 BIAŁKA, 6-8 ŁYŻECZEK ŻELATYNY
ORAZ: 1-2 JAJKA NA TWARDO I ZIELONY GROSZEK

Zalej mięso bulionem i ugotuj razem z obraną włoszczyzną, cebulą, listkiem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu. Pod koniec gotowania dodaj szczyptę ostrej papryki. Przecedź przez sitko wyłożone gazą do podstawionego naczynia. Mięso pokrój na kawałki, warzywa w plasterki. Wywar odtłuść, mocno podgrzej i sklaruj: dodaj lekko ubite białka, zagotuj, mieszając. Potem przecedź jeszcze raz i odmierz litr. Namocz żelatynę, a gdy napęcznieje, rozpuść ją w gorącym wywarze i odstaw, aż zacznie gęstnieć. W salaterkach ułóż kawałki mięsa i pokrojone warzywa, zalej częścią galarety. Wstaw do lodówki, a gdy ta warstwa stężeje, udekoruj ją plasterkami jajka na twardo oraz groszkiem. Zalej resztą galarety, ponownie wstaw do lodówki.

Opinie

Oceń i napisz opinię

Filet z piersi kurczaka

Filet z piersi kurczaka

Filet z piersi kurczaka można upiec, usmażyć i grillować. Dobre są roladki, które można owinąć szynką albo boczkiem. Można z niego zrobić gyros i dodawać do makaronu lub ryżu. Filet z piersi kurczaka jest takim elementem mięsa, które wykorzystamy w każdej sytuacji- niezależnie od tego jakie mamy dodatki;-)

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: