SMALEC KACZY

Smalec kaczy

171

Smalec kaczy to produkt szczególnie ceniony przez restauratorów oraz szefów kuchni. Ze względu na wysoki punkt dymienia i odporność na działanie wysokich temperatur, może być używany do smażenia i pieczenia. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przygotowanych na nim potraw.

3,90 zł brutto

3,90 zł za szt

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Smalec kaczy to produkt szczególnie ceniony przez restauratorów oraz szefów kuchni. Ze względu na wysoki punkt dymienia i odporność na działanie wysokich temperatur, może być używany do smażenia i pieczenia. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przygotowanych na nim potraw.
Nasz produkt powstaje wyłącznie z tłuszczu polskiej kaczki owsianej, która ma dostęp do wolnego wybiegu na świeżym powietrzu. Może być przechowywany nie tylko w formie świeżej lecz również mrożonej.
Wyróżnia się  jedwabistą teksturą oraz subtelnym kremowym kolorem. Smalec kaczy ma subtelny, aksamitny smak, wydobywający z potraw najlepsze cechy dodając im głębi i wyjątkowości. Najwięcej walorów smakowych ujawnia podczas pieczenia ziemniaków, smażenia potraw jajecznych, przygotowaniu produktów drobiowych oraz  jako dodatek do zup. Jest także doskonałą bazą w przygotowaniu ryb i owoców morza oraz  niezastąpionym dodatkiem do pasztetów.

Smalec kaczy oferujemy w formie schłodzonej -2°C +4°C
Data przydatności:
- produkt schłodzony 12 miesięcy od daty produkcji

Opinie

Oceń i napisz opinię

Smalec kaczy

Smalec kaczy

Smalec kaczy to produkt szczególnie ceniony przez restauratorów oraz szefów kuchni. Ze względu na wysoki punkt dymienia i odporność na działanie wysokich temperatur, może być używany do smażenia i pieczenia. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przygotowanych na nim potraw.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: