Łopatka b/k z dzika

Łopatka z dzika

702

Łopatka bez kości z dzika to doskonała propozycja dla smakoszy kulinarnych. Oferowana przez nas dziczyzna pochodzi wyłącznie z podlaskich lasów czyli z zielonych płuc Polski.

UWAGA! PRODUKT MROŻONY

Składając zamówienie proszę uwzględnić wagę jednego elementu, która wynosi ok 2kg

40,90 zł brutto

40,90 zł za kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Właściwości dziczyzny

- Wysoka zawartość żelaza

Dziczyzna jest wybitnym źródłem żelaza, jest często zalecana przez lekarzy dla osób cierpiących na jego niedobór. Dziczyzna dostarcza więcej żelaza niż większość innych rodzajów czerwonego mięsa.

- Bogate źródło niezbędnych witamin i minerałów

Dziczyzna znajduje się wśród najlepszych źródeł witaminy B12, B6, B5, B2 (ryboflawiny). Dziczyzna jest również dobrym źródłem niacyny (witaminy B3, którą stosuje się, aby obniżyć ryzyko rozwoju choroby zwyrodnieniowej stawów), minerałów a przede wszystkim magnezu, fosforu i wapnia.

- Nisko kaloryczność

W porównaniu do większości innych mięs, dziczyzna jest wybitnie niskokaloryczna. Stugramowa porcja dziczyzny zawiera około 115 kcal. Bardzo chude kawałki mięsa dziczyzny mogą zawierać tylko 95 karolii na porcję, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal.

- Wysoka zawartość białka

W dziczyźnie znajduje się bardzo wysoki procent łatwostrawnego białka – jedna porcja (100 – 120 g) zawiera od 22g do 35g białka, jak również aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).

- Niska zawartość tłuszczu

W porównaniu z mięsem hodowlanym, dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczu ogólnego. W rzeczywistości dziczyzna ma średnio tylko 2% tłuszczu – jest to niższa zawartość porównując ją nawet z piersią kurczaka bez skóry!

- Niski poziom cholesterolu

Dziczyzna ma niską ilość cholesterolu, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy są podatni na choroby serca.

- Alternatywa dla osób cierpiących na alergie pokarmowe

Specjaliści uważają, że dziczyzna może pomóc i czasem nawet odwrócić przewlekłe choroby takie jak np.: łuszczyca czy zaburzenia trawienia.
Dla wielu osób, które są uczulone na mięso hodowlane, dziczyzna jest idealnym i smacznym rozwiązaniem. Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.

 

Opinie

Oceń i napisz opinię

Łopatka z dzika

Łopatka z dzika

Łopatka bez kości z dzika to doskonała propozycja dla smakoszy kulinarnych. Oferowana przez nas dziczyzna pochodzi wyłącznie z podlaskich lasów czyli z zielonych płuc Polski.

UWAGA! PRODUKT MROŻONY

Składając zamówienie proszę uwzględnić wagę jednego elementu, która wynosi ok 2kg

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: