Rib eye stek z antrykotu

RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU (waga 300 g)

C152

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z sezonowanych elementów antrykotu wołowego z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sezonowany na mokro min 14 dni

UWAGA! Jeden stek waży ok 300 g (0,3 kg) Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

15,90 zł brutto

53,00 zł za kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

Więcej informacji

Rib eye steak to jeden z moich ulubionych elementów sezonowanej wołowiny. Wybierając antrykot do dojrzewania, kierujemy się przerostami tłuszczu. Im większy marmurek czyli tłuszcz śródmięśniowy tym lepiej. Tłuszcz który jest nośnikiem smaku w trakcie smażenia zaczyna się wytapiać, co czyni ten rodzaj steku wyjątkowo smacznym i chętnie kupowanym. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep mięsny online super-stek.pl poleca.

Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.

steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.

Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu.

Opinie

Oceń 
2020-07-30

Bardzo dobry rib eye

Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, z czystym sumieniem polecam :)
W smaku czuć, że mięso jest dobrej jakości, jak na stek sezonowany na mokro ma fajną kruchość po usmażeniu. Nie jest gumowaty, nie jest podeszwą :) ale można czasami znaleźć niejadalne, twarde przerosty, których ogólnie jest bardzo mało.

* smak 7/10,
* kruchość 7/10,
* gumowatość 1/10,
* cena 10/10.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2020-05-19

Maja

Znakomity, kruchy i soczysty.

    Oceń 
    2020-05-01

    Michał

    Steki przepyszne, pięknie marmurkowe co dodaje smaku, wszystko zapakowane bardzo solidnie w opakowaniu termicznym, polecam!

      Oceń 
      2016-10-25

      Anna

      Stek świetnej jakości, jestem bardzo zadowolona z zakupu.

      • 5 z 5 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

      Napisz swoją opinię!

      Oceń i napisz opinię

      RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU (waga 300 g)

      RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU (waga 300 g)

      Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z sezonowanych elementów antrykotu wołowego z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sezonowany na mokro min 14 dni

      UWAGA! Jeden stek waży ok 300 g (0,3 kg) Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

      Akcesoria

      Proszę nie traktować ossobuco jako tradycyjnego steka- po samym usmażeniu będzie bardzo twardy- wymaga dłuższej obróbki w formie duszenia w wywarze.  UWAGA! Jeden stek waży ok 400g (0,4 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

      12,00 zł
      Na stanie

      Porterhouse to nic innego jak T-bone stek w wersji premium. Różnicą jest rozmiar polędwicy wołowej - w steku Porterhouse jest znacznie więcej polędwicy. Steki z kością sezonujemy na mokro ok 14 dni, dzięki temu są kruche i delikatne. UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

      36,00 zł
      Na stanie

      Stek ten wykrawany jest z polędwicy wołowej "J". Tenderloin jest bardzo miękkim i soczystym stekiem. Jest to befsztyk dla bardzo wymagających mięsożerców;-) Sezonowany na mokro minimum 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 200g (0,2 kg) -  Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

      25,00 zł
      Na stanie

      NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu. Wykrajany jest z części zwanej short loin. Stek ten jest nieco twardszy od steka z polędwicy, ale ma więcej smaku. Sezonowany na mokro minimum 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

      15,90 zł
      Na stanie

      Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: