Rib eye stek z antrykotu

RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU 300g

152

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten często tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sklep mięsny online super-stek.pl Poleca.

UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

44,20 zł brutto

44,20 zł za kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

More info

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten często tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye” Dodatkowo tłuszcz który jest nośnikiem smaku w trakcie smażenia zaczyna się wytapiać, co czyni ten rodzaj steku wyjątkowo smacznym i chętnie kupowanym. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep mięsny online super-stek.pl Poleca.

UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.

steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.

Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu. Steki solimy po usmażeniu.

Opinie

Oceń 
2016-10-25

Anna

Stek świetnej jakości, jestem bardzo zadowolona z zakupu.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU 300g

RIB EYE STEK Z ANTRYKOTU 300g

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten często tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sklep mięsny online super-stek.pl Poleca.

UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: