T-BONE STEAK

T-BONE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 500g

153

T-Bone stek z rostbefu z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca

UWAGA! Jeden stek waży ok 500g (0,5 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

49,90 zł brutto

49,90 zł za kg

BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI
BEZPIECZNE FORMY PŁATNOŚCI

More info

Stek z rostbefu z kością -  jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T . Jest jedyny w swoim rodzaju ponieważ posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Wykrawany jest z otoczką tłuszczu zewnętrznego od strony rostbefu.

UWAGA! Jeden stek waży ok 500g (0,5 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.

steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;

steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.

Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu. Steki solimy po usmażeniu.

Opinie

Napisz opinię

T-BONE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 500g

T-BONE STEK Z ROZBEFU Z KOŚCIĄ I POLĘDWICĄ 500g

T-Bone stek z rostbefu z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sklep mięsny super-stek.pl Poleca

UWAGA! Jeden stek waży ok 500g (0,5 kg). Zostało to uwzględnione w kalkulatorze obok- podczas dodawania produktu do koszyka.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: