![]() | Sos Dziki Bill Iskra (ostrość 3/10) | +37,70 zł |
Brak produktów
![]() | Sos Dziki Bill Iskra (ostrość 3/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Babushka (ostrość 4/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Habanero (ostrość 4/10) | +35,50 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Habanero X (ostrość 5/10) | +37,70 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Yolo (ostrość 7/10) | +43,20 zł |
![]() | Sos Dziki Bill Ninja (ostrość 10/10) | +68,90 zł |
470
Sos Dziki Bill Jalapeno to bez dwóch zdań najciekawszy ostry sos dostępny w Polsce. Nie ustępuje wiele ostrością sosowi Habanero, ale charakteryzuje się bardzo świeżym smakiem, zupełnie
odmiennym od smaków których można się spodziewać po ostrych sosach.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Co poczujesz?
Najpierw – bardzo intensywny zapach papryczek Jalapeno i świeżość kminu. Pierwszy, wyczuwalny smak jest lekko kwaśny. Następnie ustępuje on bardzo silnemu smakowi świeżych papryczek Jalapeno. Kmin rzymski (nie mylić z kminkiem) daje ogromną świeżość smaku i zapachu – w połączeniu z papryczkami Jalapeno sprawia że Twoje oczy otworzą się szerzej. Fani ostrych sosów znają to przyjemne mrowienie, gdy próbują czegoś co jest jednocześnie doskonałe w smaku i
naprawdę ostre – Dziki Bill Jalapeno daje właśnie taki efekt.
Z czym go zjesz?
Sos doskonale uzupełnia każdy posiłek dodając ostrości i lekkiej słodyczy. Świetnie pasuje do dań kuchni indyjskiej, meksykańskiej, amerykańskiej i jako dip. Proponujemy zastosowanie w curry, szakszuce, oraz w kanapkach z jajkiem i pilawach. Z doświadczenia wiemy, że będziesz dodawał tego sosu w zasadzie do wszystkiego. Kiedy pierwszy raz odkryliśmy ten sos, byliśmy pewni, że to jest to. Eureka!
Objętość: 200 ml
Skład: papryka Jalapeno, cebula, przecier pomidorowy, ocet jabłkowy, czosnek, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kmin rzymski
ryka Jalapeno, cebula, przecier pomidorowy, ocet jabłkowy, czosnek, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kmin rzymski
Dziki Bill ISKRA, to idealny sos BBQ nie tylko dla chiliheadów. Czy jest ostry? Tak – to jedna z ostrzejszych pozycji wśród dostępnych sosów BBQ, ale to czym wygrywa jest smak.
Wczesną jesienią polskie ogrody pełne są śliwek, lasy są pełne jagód, a my, tak jak nasze babcie, zabieramy się do robienia przetworów. Babushka ma przypominać o tych owocach. Ostrość sosu, choć znacząca i niedająca się pominąć pozwala się cieszyć smakiem śliwek i jagód wzmocnionych papryką Habanero.
Sos Dziki Bill Habanero był pierwszym sosem Dzikiego Billa i powodem sukcesu marki. Jest wyjątkowo ostry i zupełnie inny od produktów które znasz. Jest wielokrotnie ostrzejszy od powszechnie dostępnych, tak zwanych „pikantnych” sosów.
Sos Dziki Bill Habanero X to do niedawna najostrzejszy sos Dzikiego Billa, a również najpopularniejsza pozycja w naszym asortymencie. Na uderzenie ostrości nie trzeba długo czekać, a jego smak i palenie utrzymuje się przez dłuższy czas. Piekielnie ostry dla początkujących i idealny sos użytkowy dla chiliheadów! Pomimo swojej ostrości, Habanero X nie...
#Yolo to najostrzejszy sos w stałej ofercie Dzikiego Billa (ostrzejszy jest wyłącznie limitowany Ninja). Yolo jest taki jak papryczka z której został stworzony. W pierwszej chwili udaje niewiniątko, aby chwilę później zacząć piec w przełyku i rozgrzać porządnie organizm. Zimno? Zjedz #Yolo! Papryczki Naga mają lekko kwaskowaty posmak, ale to nie przez...
Jak na skutecznego wojownika przystało, nie skrada się zbyt długo, ostrość atakuje po 2-3 sekundach i utrzymuje się kilka dobrych minut.Sos należy stosować ostrożnie, najlepiej najpierw sprawdzić jego ostrość próbując niewielkiej ilości naniesionej np. na wykałaczkę. Ninja to sos oparty na naturalnych składnikach – ostrość zapewniają papryczki Carolina...
Żeberka z sarny idealne na każdą okazję....
Kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa z dzika z...
Kości wołowe Kości wykorzystywane są jako baza...
Wczesną jesienią polskie ogrody pełne są...
Gdy dobrze przyrządzimy żeberka wołowe, mięso...
SOS SAŁATKOWY POMIDOROWA-CZOSNKOWY EKO W...
PRZYPRAWA DO MIĘSA PIECZONEGO EKO Mięso...
Najczęściej serce wykorzystywane jest jako...
Chrupiąca ćwiartka z kurczaka o głębokim złotym...
Kiełbasa mielonka – drobne mięso wieprzowe...