Miód do Mięs 350g
(20,00 zł / 350g)
To co słodkie zawsze uchodziło za dobre. Miód to jeden z najcenniejszych składników diety człowieka a stosowanie miodu w sztuce kulinarnej zawsze miało i mieć będzie charakter wyrafinowany i leczniczy zarazem.
Miód zawiera węglowodany i jest to najliczniejsza grupa jego składników. To głównie glukoza i fruktoza dzięki czemu ma on właściwości wzmacniające. Zawiera przyjazne organizmowi bakterie Bifidobacterium i Lactobacillus, które poprawiają pracę układu odpornościowego i chronią przed chorobami. Aromat i smak tego cennego produktu bierze się między innymi z obecności kwasów organicznych oraz olejków eterycznych pochodzących z nektarów kwiatowych.
Miód jest klasyfikowany jako tzw. wolny cukier i jest jednym z najzdrowszych wolnych cukrów, jakie można dodać do pożywienia. Od zarania dziejów ludzie żywili się miodem.
Propozycja podania: Kaczka w miodzie - najlepiej smakuje z „Miodem do mięs” UL4YOU.
Składniki: ● 1 wypatroszona kaczka bez podrobów ok 2 kg ● łyżeczka majeranku ● 2 ząbki czosnku ● 8 dużych łyżek „Miodu do mięs” UL4YOU ● 4 łyżki oleju ● 4 łyżki ketchupu ● ostra papryka w proszku ● przyprawa do kaczki
Przygotowanie: Kaczkę myjemy dokładnie w środku, olej łączymy z przyprawami i miodem i smarujemy dokładnie kaczkę w środku i na zewnątrz. Przekładamy do naczynia i wlewamy litr wody. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 2 godziny. Gdyby się za mocno przypiekała przykrywamy folią aluminiową.
Spróbuj również innych naszych produktów z linii kulinarnej:
- „Miód do wypieków”
- „Miód do herbaty”
- „Miód do serów”