Tradycyjny Boczek Wędzony z Podlasia – Wyjątkowy Smak i Aromat
Nasz boczek wędzony to nie tylko produkt, to prawdziwa podróż w czasie do smaków z dzieciństwa. Przygotowany według tradycyjnych metod, nasz boczek wędzony z Podlasia jest wyjątkowym produktem, który z pewnością zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.
Naturalne Składniki i Tradycyjne Przyprawy
Do przygotowania naszego boczku wędzonego używamy tylko najlepszych składników. Mięso wieprzowe najwyższej jakości jest peklowane z dodatkiem naturalnych przypraw takich jak majeranek, liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz naturalny, kolendra, pieprz ziołowy i cukier. Wszystko to tworzy niepowtarzalny smak i aromat, który trudno znaleźć w innych produktach.
Proces Wędzenia w Tradycyjnej Wędzarni
Nasz boczek jest wędzony gorącym dymem w wędzarni tradycyjnej, co nadaje mu czerwonobrunatną barwę i wyrazisty, pełny smak. Proces ten trwa odpowiednio długo, aby każdy kawałek boczku nabrał swojego unikalnego charakteru. Dzięki temu, każdy kęs przynosi bogactwo smaku i aromatu, który jest tak charakterystyczny dla swojskich wyrobów.
Polecamy nasz boczek wędzony jako doskonały dodatek do wielu potraw. Możesz go używać do kanapek, dań głównych, czy jako samodzielną przekąskę. Przekonaj się sam, dlaczego nasz boczek wędzony zdobywa serca naszych klientów.
SKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe, boczek bez kości, sól, majeranek, liść laurowy ,czosnek, ziele angielskie , pieprz naturalny , kolendra, pieprz ziołowy, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Może zawierać śladowe ilości - Gorczycy
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 120g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1360 KJ / 569kcal
Tłuszcz 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g)
Węglowodany 0,6g
Białko 25g
Sól 3,5g