Dary Natury to firma działająca w branży zielarskiej oraz zdrowej żywności. Położona jest w południowej części województwa podlaskiego, w powiecie siemiatyckim, w małej, ukrytej wśród lasów wiosce Koryciny. Rejon wokół firmy charakteryzuje się wyjątkową lesistością oraz zróżnicowaniem terenu. Warunki te sprzyjają występowaniu dużej ilości roślin, które są zbierane jako surowiec zielarski. W tej okolicy od wielu pokoleń istnieje również tradycja zbierania roślin zielarskich ze stanu naturalnego. Obok surowców zebranych ze stanu naturalnego wykorzystujemy również plony pozyskane z upraw w gospodarstwach ekologicznych.
P224
Neu
Kunden, die diesen Artikel gekauft haben, kauften auch ...
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat.Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
Karkówka wędzona gorącym dymem w wędzarni tradycyjnej, peklowana z dodatkiem przypraw naturalnych. Doskonałe karkówka barwy czerwonobrunatnej o wyraźnym smaku mięsa wędzonego. Delikatna nuta przypraw, użytych podczas peklowania doskonale podkreśla tradycyjny charakter i smak karkówki
Cały kawałek waży ok 1,5 kg - 2 kg
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Przyprawa do kaczki to oryginalna mieszanka ziół i przypraw, skomponowana w taki sposób, by jej składniki podkreślały unikalne walory smakowe kaczego mięsa.
Skład:
cząber ogrodowy*, jałowiec*, tymianek*, estragon*, pieprz czarny*, majeranek*, czosnek*, anyż*, goździki*, cynamon*, (w różnych proporcjach) *produkt rolnictwa ekologicznego
Udziec z kurczaka nadbiebrzańskiego to wyjątkowa propozycja dla tych, którzy cenią sobie soczyste, aromatyczne mięso drobiowe. Ten pełen smaku udziec z kurczaka z kością jest idealny na dania pieczone, duszone oraz grillowane, a dzięki naturalnej hodowli wyróżnia się wyjątkową delikatnością i głębokim smakiem. Udziec drobiowy z naturalnym tłuszczem nadaje się doskonale do intensywnych marynat, takich jak mieszanka czosnku, rozmarynu i soku z cytryny, która podkreśli jego aromatyczność i kruchość. Można go także przygotować z warzywami w piekarniku, uzyskując pełnię smaku, którą docenią wszyscy biesiadnicy. Świetnie komponuje się z ziołami śródziemnomorskimi i pieczonymi ziemniakami – każdy kawałek to prawdziwa uczta. Jak mawiał pewien smakosz: "Dobry kurczak to więcej niż posiłek – to przeżycie!"
Szynka z jelenia wędzona to wykwintna wędlina, stworzona z mięsa jelenia pozyskiwanego z okolic Białowieskiej Puszczy. Charakteryzuje się ciemnoróżową barwą, będącą oznaką wysokiej zawartości żelaza oraz chudą, delikatną strukturą. Marynowana w naturalnych przyprawach i ziołach, zachowuje pełnię smaku dziczyzny, a wędzenie dymem olchowo-bukowym nadaje jej niepowtarzalnego aromatu. Każde 100 g tej szynki powstało z 125 g mięsa jelenia, co świadczy o jej intensywnym, autentycznym smaku. To idealny wybór dla osób ceniących tradycyjne i naturalne wyroby.
Kommentare (1)
Rang
Ihre Bewertung der Rezension kann nicht gesendet werden
Kommentar melden
Möchten Sie diesen Kommentar wirklich melden?
Meldung gesendet
Ihre Meldung wurde übermittelt und wird durch einen Moderator geprüft.
Ihre Meldung kann nicht gesendet werden
Eigenen Kommentar verfassen
Bewertung gesendet
Ihr Kommentar wurde gespeichert und wird sofort nach Freigabe durch einen Moderator angezeigt.
Ihre Bewertung kann nicht gesendet werden
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO