TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12).
Produkt sterylizowany.
Masa netto 120g
Kraj producenta - HISZPANIA
(17,85 zł / szt)
SKŁADNIKI
filety z MAKRELI 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU
Energia: 944 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy nasycone: 4,4 g
jednonienasycone: 6,8 g
wielonienasycone: 3,3 g
Węglowodany: < 2,0 g
w tym cukry: < 1,0 g
Błonnik: < 1,0 g
Białko: 17,2 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni