Dary Natury to firma działająca w branży zielarskiej oraz zdrowej żywności. Położona jest w południowej części województwa podlaskiego, w powiecie siemiatyckim, w małej, ukrytej wśród lasów wiosce Koryciny. Rejon wokół firmy charakteryzuje się wyjątkową lesistością oraz zróżnicowaniem terenu. Warunki te sprzyjają występowaniu dużej ilości roślin, które są zbierane jako surowiec zielarski. W tej okolicy od wielu pokoleń istnieje również tradycja zbierania roślin zielarskich ze stanu naturalnego. Obok surowców zebranych ze stanu naturalnego wykorzystujemy również plony pozyskane z upraw w gospodarstwach ekologicznych.
P273
Neu
Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, kauften auch:
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00. Polecana do ciasta bezpośredniego, o średnim czasie wyrastania (8-10 godzin). Doskonale nadaje się do przygotowania pizzy neapolitańskiej.
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej słonecznej barwy.
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat.Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
Wątróbka z kurczaka, zwana również wątróbką drobiową, to delikatne, soczyste mięso, które doskonale sprawdzi się jako składnik zdrowych i smacznych potraw. Pochodzi z kurczaka nadbiebrzańskiego, co zapewnia jej wyjątkową jakość i smak. Wątróbka drobiowa jest bogata w żelazo, witaminy z grupy B i białko, co czyni ją idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Wypróbuj wątróbkę drobiową z jabłkiem – to połączenie słodyczy owoców i delikatnego smaku wątróbki sprawi, że Twoje danie będzie niepowtarzalne. Jest szybka w przygotowaniu i pełna wartości odżywczych.
Jak mawiał Auguste Escoffier: „Wątróbka to esencja smaku – nie da się jej niczym zastąpić!”.
Oczyszczone flaczki wołowe pokrojone w paski. Flaki wołowe to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych potraw w polskiej kuchni. Ta aromatyczna zupa flakowa przygotowywana jest z cienko pokrojonych kawałków flaków z wołowiny, które duszone w aromatycznym rosole, nabierają wyjątkowego smaku. Flaki na gęsto to klasyczna potrawa, która podbija serca swoim bogatym, intensywnym aromatem przypraw, takich jak majeranek, imbir, pieprz i gałka muszkatołowa. Tradycyjne flaki to danie, które idealnie sprawdzi się na zimowe dni, kiedy potrzebujemy solidnego, rozgrzewającego posiłku. To również doskonały wybór na rodzinne obiady, kiedy chcemy podkreślić smak domowej kuchni.
Jak mawiają miłośnicy polskiej kuchni: "Dobre flaki rozgrzeją i duszę, i ciało."
Kommentare (1)
Rang
Ihre Bewertung der Rezension kann nicht gesendet werden
Kommentar melden
Möchten Sie diesen Kommentar wirklich melden?
Meldung gesendet
Ihre Meldung wurde übermittelt und wird durch einen Moderator geprüft.
Ihre Meldung kann nicht gesendet werden
Eigenen Kommentar verfassen
Bewertung gesendet
Ihr Kommentar wurde gespeichert und wird sofort nach Freigabe durch einen Moderator angezeigt.
Ihre Bewertung kann nicht gesendet werden
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO