Dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz jedwabistej teksturze bardzo często używany jest przez renomowanych szefów kuchni. Belgowie używają produkt dla otrzymania doskonałych frytek, zaś Brytyjczycy dodają do słynnej potrawy „ Fish & Chips”. Produkt rekomendowany jest także jako dodatek do sosów i zup.
Sos Dziki Bill Babushka (ostrość 4/10)
(37,70 zł / szt)
Benutzeranpassung
Co poczujesz?
Najpierw mocny smak zredukowanych powideł śliwkowych zmieszanych z sokiem z jagody kamczackiej. Następnie pojawi się ostrość, która utrzyma się dobrych kilka minut.
Z czym zjesz?
Ze względu na swoją charakterystykę, ostry sos Babushka nada się się zarówno do dań wytrawnych, jako część sosu, dressingu albo nadzienia, jak i do zaskakujących wypieków. Dla nas największym sztosem jest po prostu zastosowanie jako dip.
Objętość: 200 ml
Skład: Przecier pomidorowy, powidła śliwkowe, sok z jagód, ocet jabłkowy, woda, cukier, miód, susz papryki habanero, sól.