Ser miękki typu pasta filata, produkowany wyłącznie z włoskiego mleka krowiego przez zakład mleczarski nieopodal miasta Piacenza. Mleko pochodzi od miejscowych zaufanych hodowców, z którymi firma współpracuje od lat. Codziennie przetwarzane jest tam około 200.000 litrów mleka. Główne założenia firmy to stałe poszukiwanie wyjątkowości w produkcie i łączenie kulinarnej tradycji ludowej z nowoczesnymi technikami produkcji. W ten sposób odbiorcy otrzymują produkty wysokiej jakości, które wytwarzane są przy zachowaniu wysokich warunków higieniczno-sanitarnych.
Volcolatte - Włoski producent najbardziej znanych rodzajów sera na świecie - Ricotta i Mozzarella.
Filozofia firmy opiera się na ciągłym poszukiwaniu doskonałości, a jej misją jest połączenie najbardziej autentycznej tradycji rzemieślniczej z najnowocześniejszymi technologiami produkcji. W ten sposób gwarantowana jest wysoka jakość produktów oraz najwyższe standardy zdrowotne i higieniczne.
Firma nieprzerwanie produkuje najlepsze włoskie specjały od roku 1914.