Brak produktów
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy w marmurowych skrzyniach. Dzięki temu jest tak aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło. Pochodzenie produktu: Toskania
Pikantne salami wieprzowe z papryczką peperoncino typu kalabryjskiego - połówka
Włoska wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, tradycyjnie produkowana na południu Włoch, w regionie Kampania. Zazwyczaj formowana w kształt cylindra i obwiązywana sznurkiem. Salami o średnio-dużym stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewa 60-80 dni.
Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski policzek wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik. Pochodzenie produktu: Lacjum
Włoskie salami dojrzewające z truflą z najwyższej jakości włoskiego mięsa wieprzowego. Do drobno zmielonego, starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego dodawana jest trufla, po czym wędlina poddawana jest procesowi dojrzewania. Wykwintny produkt dla koneserów włoskich wędlin dojrzewających z posmakiem luksusu. Klasyk wśród włoskich produktów....
Salame Ventricina piccante to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, a równocześnie delikatnym smaku. Cechuje się miękką, zwartą konsystencją. Produkt krojony na plastry, pakowany po 200 g Pochodzenie produktu: Umbria
Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem. Produkt pokrojony na cienkie plastry, pakowany po 200 g Pochodzenie produktu:...