TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12).
Produkt sterylizowany.
Masa netto 120g
Kraj producenta - HISZPANIA
(17,85 zł / szt)
SKŁADNIKI
filety z MAKRELI 75 %, pomidor* 14 %, oliwa z oliwek extra virgin* 6 %, cebula*, czosnek*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU
Wartość energetyczna: 592 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,4 g
Węglowodany: <2,0 g
wtym cukry: <1,0 g
Błonnik: <1,0 g
Białko: 16,3 g
Sól: 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni