Dojrzewająca słonina z włoskich tusz wieprzowych Lardo in conca 6-10 cm

65,00 zł

(65,00 zł / kg)

Bruttopreis
WAGA : 1 kg
Menge
Produkt dostępny

Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy w marmurowych skrzyniach. Dzięki temu jest tak aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło. 

Pochodzenie produktu: Toskania

Nasz sklep mięsny oferuje premium jakości włoską słoninę lardo in conca, przygotowaną zgodnie z tradycyjną recepturą. Ta wyjątkowa słonina jest produkowana z najwyższej jakości mięsa, bez użycia antybiotyków i hormonów. Jest to idealny dodatek do włoskich potraw, a także do sałatek, past i pizzy. Słonina lardo in conca jest bogata w smak i wartości odżywcze, dostarczając organizmowi cennych składników. Zamów już dziś i przekonaj się o jej wyjątkowym smaku i jakości.

Sposób jej przygotowania pochodzi z czasów, kiedy to mężczyźni pracujący w kamieniołomach Toskanii przechowywali słoninę w wydrążonych marmurowych skałach. Smak i proces sezonowania zawdzięcza szczególnym właściwościom węglanu wapnia zawartego w skałach. Posolone mięso umieszczane jest w marmurowych pojemnikach z przyprawami (m.in. czarny pieprz, cynamon, kolendra, goździki, rozmaryn, czosnek). Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy. Produkt aromatyczny i delikatny.


Sugestie

Pokrojona w cieniutkie plasterki stanowi doskonały dodatek do grzanek, focacci, pizzy gourmet bez sosu pomidorowego oraz do polenty podawanej na ciepło. Doskonale nadaje się również na deskę wędlin.

3000
Kommentare (1)
Rang

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO