W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202 p.n.e – 220 n.e) wątróbkę umieszczono pośród Ośmiu Przysmaków. Bogactwem składników odżywczych przewyższa ona inne pokarmy.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
(7,60 zł / 40g)
Nasza ekologiczna suszona cebula pochodzi z certyfikowanych upraw, gdzie rośliny rosną bez użycia chemikaliów. Proces suszenia w niskiej temperaturze zachowuje wszystkie naturalne olejki eteryczne cebuli, co sprawia, że przyprawa ta jest wyjątkowo aromatyczna i intensywna w smaku. Suszona cebula jest wszechstronnym dodatkiem, który wzbogaci smak Twoich zup, sosów i dań mięsnych.
Suszona cebula to skarbnica witamin i minerałów. Jest bogata w witaminy C, B6 oraz minerały takie jak żelazo i potas. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym, cebula wspiera układ odpornościowy i zdrowie serca. Jej regularne spożywanie może przynieść wiele korzyści zdrowotnych.
Ciekawostką jest, że cebula była szeroko stosowana już w starożytnym Egipcie jako środek leczniczy i konserwujący. Pracownicy budujący piramidy spożywali cebulę, czosnek i rzodkiewki, aby zwiększyć swoją wytrzymałość i zdrowie. W średniowiecznej Europie suszona cebula była ceniona za swoje właściwości konserwujące i lecznicze.