Der BIO-Balsamico-Essig aus Modena von Alce Nero ist ein raffiniertes Gewürz mit ausgewogenem Geschmack und samtiger Konsistenz. Hergestellt aus ökologischen Trauben aus der Region Modena, zeichnet sich dieser Essig durch seine **zarte Süße und Säure** aus, was ihn zu einer idealen Ergänzung für **Salate, Marinaden, Käse** oder Desserts macht. Das BIO-Zertifikat garantiert, dass das Produkt nach den höchsten ökologischen Standards hergestellt wird. Fügen Sie ein paar Tropfen dieses luxuriösen Essigs zu Ihren Gerichten hinzu und erleben Sie den authentischen Geschmack Italiens. Wie die Bewohner Modenas sagen: „Balsamico-Essig ist die Seele unserer Küche.”
PRESA z wieprzowiny Iberico
(140,00 zł / kg)
CO SPRAWIA, ŻE IBÉRICO PORK JEST TAK WYJĄTKOWE?
Wszyscy, którzy skosztowali Ibérico, są zgodni co do jednego…
Kiedy po raz pierwszy spróbowali, nie mogli uwierzyć, że jedli wieprzowinę. Naturalna delikatność i doskonała marmurkowatość często sprawiają, że niczego niepodejrzewający goście zastanawiają się, czy naprawdę jedli wieprzowinę, czy wyśmienity stek Wagyu.
WYJĄTKOWOŚĆ IBÉRICO SPROWADZA SIĘ DO 3 CZYNNIKÓW
1. GENETYKA
Wykorzystywana jest wyłącznie najlepsza genetyka, aby produkować mięso najwyższej jakości. Zwierzęta są hodowane w bezstresowym środowisku i karmione dietą składającą się w 100% z trawy i zbóż.
2. STYL ŻYCIA
Aby uzyskać prawdziwą doskonałość rasy ibérico, świnie muszą być hodowane w odpowiednim środowisku i prowadzić szczęśliwe życie. W rzeczywistości świnie ibérico żyją dwa razy dłużej niż ich odpowiedniki. Świnie biegają swobodnie i jedzą lokalną, całkowicie naturalną kuchnię.
3. DIETA
Świnie rasy Iberyjskiej karmione są dietą składającą się z żołędzi i pełnych ziaren, co zapewnia wielowarstwowy smak i niesamowitą marmurkowatość.