Opakowanie waży 160g
PRODUKT BEZGLUTENOWY
(57,75 zł / szt)
Dostosowywanie produktu
Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszykaJednak wartości te mogą się różnić w zależności od metody przygotowania i składników użytych w procesie przygotowania tuszki z bażanta.
Dawniej.. w czasach Sarmatów bażant królował w polskiej kuchni. Ceniono go głównie za delikatny smak, który często podkreślano, np. podając bażanta z żurawiną.
Bażant jest ptakiem, a więc tak jak w przypadku kaczek czy indyków jego mięso jest delikatne w smaku i niezbyt tłuste. Mięso z bażanta ma bardzo dużo składników odżywczych, przede wszystkim jest doskonałym źródłem białka, fosforu, magnezu i łatwo przyswajalnego żelaza. Znajdziemy w nim także witaminy z grupy B: B2, B3, B5, B6.
Mięso z bażanta polecane jest właściwie wszystkim, nawet dzieciom. Jest ono świetnym urozmaiceniem diety i jedynie osoby z wysokim cholesterolem muszą uważać, aby nie jeść go zbyt często. Mięso z bażanta zaliczane jest do dziczyzny.