Płat trybowany wartość odżywcza w 100g:
- 164 kcal
- 31g białka
- 3,6g tłuszczu
- 0g węglowodanów
- 0,8g sody
- 77mg fosforu
- 2,5mg żelaza
- 4,2mg witaminy B3 (niacyny)
- 0,2mg witaminy B6
- 0,1mg witaminy B12
- 16,6µg kwasu foliowego
Nasze kurczęta ubijane są około 7 tygodnia życia przez co ich mięso ma znacznie lepsze walory smakowe i strukturę mięsa.
Waga tuszek przez nas oferowanych waha się od 2 – 3 kg, dzięki czemu pozyskanie mięsa z tuszki jest optymalne.
Nigdy nie stosowaliśmy, nie stosujemy i nie będziemy stosować nastrzykiwania mięsa.
Towar jest zawsze najświeższy i najwyższej jakości ponieważ Ubojnia działa od lat na zasadzie “ubój pod zamówienie”.
Kurczak Nadbiebrzański bez antybiotyków
Poprzez wieloletnią praktykę przekazywaną z pokolenia na pokolenie wypracowano niepowtarzalną metodę chowu kurcząt opartą na wyeliminowaniu stosowania antybiotyków przez cały okres chowu, z zastosowaniem naturalnych preparatów ziołowych (np. czosnek, oregano, cynamon).
Kurczak Nadbiebrzański bez stresu
Ubojnia Drobiu Wojszki położona jest bezpośrednio przy fermach – dojazd z fermy do ubojni trwa maksymalnie 5 minut. Kurczęta są zabierane z kurnika w kompletnej ciemności w celu ograniczenia do minimum czynnika stresu, który jakże mocno wpływa na walory smakowe mięsa.
Kurczak Nadbiebrzański z terenów ekologicznych
Fermy jak i ubojnia są położone w maleńkiej wsi Wojszki na podlasiu, w jednym z najczystszych regionów Polski, nieopodal Parku Biebrzańskiego.