Dojrzewający Ser Parmigiano Reggiano DOP 24 miesięcy
89,25 zł
(178,50 zł / kg)
Brutto
Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.
Parmigiano Reggiano to twardy ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się wyrazistym mlecznym i lekko korzennym aromatem. Jego produkcja jest kontrolowana przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. "Król” wśród włoskich serów, może być podawany w nieregularnych kawałkach, w płatkach lub tarty w formie wiórków. Okres jego dojrzewania nie może być krótszy niż 24 miesiące.
3040
Nowy
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Tuszka z bażanta to mięso o delikatnym i wyrazistym smaku, idealne dla osób dbających o zdrowie i linię. Bogate w białko, doskonałe do budowania masy mięśniowej. Pieczona na rożnie - idealna do wykwintnych obiadów.
Odkryj wyjątkowy smak naszych soczystych filetów z kaczki ze skórą! Starannie wyselekcjonowane, wysokiej jakości mięso sprawi, że każde danie będzie niezapomnianym doświadczeniem kulinarnym.
Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne (zawiera ok. 20% tłuszczu). Jest zmielone z elementów szynki, łopatki, karkówki. Jego konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do przyrządzania klopsików, kotletów i burgerów. Lubimy używać mielonego mięsa wieprzowego do przyrządzania smakowitego spaghetti Ragu.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Komentarze (0)
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO