Łój wołowy - tłuszcz

9,45 zł

(9,45 zł / kg)

Brutto

Łój wołowy

Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.

WAGA : 1 kg
Ilość

Dostosowywanie produktu

Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszyka
  • Maks. 250 znaków

Łój wołowy

Gotowanie jest tradycyjnie uważane za główny obszar stosowania wewnętrznego łoju wołowego . Ten produkt jest używany do przygotowywania gorących potraw: zup, przystawek, solanek. Służy do smażenia i duszenia potraw mięsnych i warzywnych.

Naukowcy badający korzystne i szkodliwe właściwości łoju wołowego dowiedzieli się, że zawiera on:

  •          Karotenoidy (prowitamina A, beta-karoten).
  •          Witamina A, D, E, F.
  •          Estry.
  •          Fosfatydy.
  •          Nasycone kwasy tłuszczowe: (linolowy, linolenowy, oleinowy, arachidonowy, laurynowy).
  •          Fosfor.
  •          Sód.
  •          Potas.
  •          Popiół.
  •          Cholesterol.

Produkt wysokokaloryczny. Jego wartość energetyczna wynosi nie mniej niż 900 Kcal na 100 g .

B141-2
Nowy
Komentarze (6)
Oceń

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO