Smalec rekomendowany do smażenia potraw podawanych na zimno i na gorąco, takich jak mięsa. drób, frytki, produkty skrobiowe czy warzywa. Oprócz tradycyjnego przygotowania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.
Kiełbasa żywiecka sucha
(65,10 zł / kg)
Kiełbasa wyprodukowana z grubo-rozdrobnionego mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw naturalnych, wędzona gorącym dymem, suszona. Mięso barwy czerwonobrunatnej o wyraźnym smaku typowym dla mięs wędzonych gorącym dymem. Delikatna nuta użytych przypraw doskonale podkreśla tradycyjny charakter mięsa
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Dostosowywanie produktu
Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszykaSKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe, sól, pieprz naturalny, czosnek, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Osłonka niejadalna
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 143g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 799 KJ / 191kcal
Tłuszcz 10,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4g)
Węglowodany 0,4g (w tym cukry 0,3g)
Białko 21,2g
Sól 2,1g