Steki z kością ze środkowej części udźca z sarny z charakterystyczną kością szpikową w środku.
PRODUKT GŁĘBOKO MROŻONY
PAKOWANY PO 6 SZT.
Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%
(57,75 zł / kg)
Boczek peklowany metodą suchą, poprzez nacieranie. Wędzony i pieczony z dodatkiem przypraw. Ciemna barwa mięsa świadczy o długim procesie pieczenia, boczek z komina można długo przechowywać bez utraty walorów kulinarnych. Charakter mięsa podkreśla swojski smak i aromat wędzonki
Cały kawałek waży ok 1 kg - 1,5 kg
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Mięso wieprzowe, boczek bez żeberek, sól, majeranek, liść laurowy ,czosnek, ziele angielskie , pieprz naturalny , kolendra, pieprz ziołowy, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Może zawierać śladowe ilości - Gorczycy
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 120g mięsa wieprzowego
Wartość energetyczna 1360 KJ / 559kcal
Tłuszcz 16g(w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2g)
Węglowodany 0,6g
Białko 25g
Sól 3,5g