![]() | Chleb wieloziarnisty do własnego wypieku | +19,00 zł |
Brak produktów
![]() | Chleb wieloziarnisty do własnego wypieku | +19,00 zł |
Kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa sarny i z niewielkim dodatkiem wieprzowiny, wędzona, parzona. Ręczny proces produkcji z użyciem naturalnych przypraw, pozwala wyodrębnić oryginalny, niepowtarzalny smak dziczyzny.
100g produktu wytworzono z 84,2 g mięsa z sarny i 18,9 g mięsa wieprzowego
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa sarny i z niewielkim dodatkiem wieprzowiny, wędzona, parzona. Ręczny proces produkcji z użyciem naturalnych przypraw, pozwala wyodrębnić oryginalny, niepowtarzalny smak dziczyzny.
Składniki: mięso z sarny, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, woda, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca azotyn sodu.
Osłonka jadalna: jelito wieprzowe.
Dziczyzna jest wybitnym źródłem żelaza, jest często zalecana przez lekarzy dla osób cierpiących na jego niedobór. Dziczyzna dostarcza więcej żelaza niż większość innych rodzajów czerwonego mięsa.
Dziczyzna znajduje się wśród najlepszych źródeł witaminy B12, B6, B5, B2 (ryboflawiny). Dziczyzna jest również dobrym źródłem niacyny (witaminy B3, którą stosuje się, aby obniżyć ryzyko rozwoju choroby zwyrodnieniowej stawów), minerałów a przede wszystkim magnezu, fosforu i wapnia.
W porównaniu do większości innych mięs, dziczyzna jest wybitnie niskokaloryczna. Stugramowa porcja dziczyzny zawiera około 115 kcal. Bardzo chude kawałki mięsa dziczyzny mogą zawierać tylko 95 karolii na porcję, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal.
W dziczyźnie znajduje się bardzo wysoki procent łatwostrawnego białka – jedna porcja (100 – 120 g) zawiera od 22g do 35g białka, jak również aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).
W porównaniu z mięsem hodowlanym, dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczu ogólnego. W rzeczywistości dziczyzna ma średnio tylko 2% tłuszczu – jest to niższa zawartość porównując ją nawet z piersią kurczaka bez skóry!
Dziczyzna ma niską ilość cholesterolu, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy są podatni na choroby serca.
Specjaliści uważają, że dziczyzna może pomóc i czasem nawet odwrócić przewlekłe choroby takie jak np.: łuszczyca czy zaburzenia trawienia.
Dla wielu osób, które są uczulone na mięso hodowlane, dziczyzna jest idealnym i smacznym rozwiązaniem. Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.
Chleb do własnego wypieku z instrukcją. Wystarczy dodać wodę i wypiec chleb o poranku aby cieszyć się smakiem świeżego pieczywa przez cały dzień. Chleb wieloziarnisty na własnym zakwasie. Wilgotny i chrupiący, długo zachowuje swoją świeżość. Pełen płatków owsianych, otrębów, pestek słonecznika i dyni oraz nasion siemienia lnianego. Pachnie obłędnie. To...
Podudzie z kurczaka w pysznej kukurydzianej...
Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane...
Słonina peklowana z dodatkiem przypraw...
Mięso peklowane z dodatkiem przypraw...
Ser Koryciński Swojski z czosnkiem niedźwiedzim...
Byczki smażone w sosie pomidorowym Słoik 280g...
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż...
Schab peklowany metodą suchą, poprzez...
Szynka cielęca to świetny pomysł na wykwintny...
Serce wieprzowe zawiera bezcenne dla ludzkiego...