Kawałki Kaczki ugotowane w przyprawach z dodatkiem czerwonego wina. Następnie wraz z otrzymanym wywarem staranie zmielone. Przyprawione solą kamienną, spasteryzowane
TYLKO mięso, przyprawy i sól kamienna
Opakowanie waży 160g
PRODUKT BEZGLUTENOWY
(15,90 zł / szt)
Idealny jako aromatyczna zupa lub baza do risotto, smoothies lub innych dań
Przygotowanie naszego bulionu kolagenowego trwa co najmniej 12 godzin -tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, kości i szpik kostny mogą rozwinąć swój pełny smak i uwolnić swoje cenne wartości odżywcze. Wszystkie składniki pochodzą w 100% z upraw ekologicznych, kości pochodzą z bydła z wolnego wybiegu
Pojemność 350 ml
SKŁADNIKI
woda, kości wołowe*, marchew*, cebula*, korzeń pietruszki*, pieczarki*, sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, natka pietruszki*, tymianek*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 70 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,2 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 1,9 g
Sól: 0,8 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wlać do garnka i zagotować.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4744481012010
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE