![]() | Sól morska gruba - młynek EKO 190g | +16,20 zł |
Brak produktów
![]() | Sól morska gruba - młynek EKO 190g | +16,20 zł |
![]() | Łój wołowy wytopiony - wiadro 5kg | +54,76 zł |
Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z sezonowanych elementów antrykotu wołowego z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sezonowany na mokro min 14 dni
UWAGA! Jeden stek waży ok 300 g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Rib eye steak to jeden z moich ulubionych elementów sezonowanej wołowiny. Wybierając antrykot do dojrzewania, kierujemy się przerostami tłuszczu. Im większy marmurek czyli tłuszcz śródmięśniowy tym lepiej. Tłuszcz który jest nośnikiem smaku w trakcie smażenia zaczyna się wytapiać, co czyni ten rodzaj steku wyjątkowo smacznym i chętnie kupowanym. Wysmażony lub krwisty, stek z najlepszej Podlaskiej wołowiny zawsze będzie smakował wybornie. Sklep mięsny online super-stek.pl poleca.
Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.
steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.
Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu.
Genialny !
Pierwszy raz w rzyciu jadłem tak dobrego steka. Mięso kruchutkie i soczyste zarazem. Ja przygotowuje go tak: Smaruję z obu stron oliwa, sole i pieprzę tylko z jednej strony i odkladam do osiagniecia temp pokojowej. Na mocno rozgrzaną patelnie ukladam steka przyprawami do góry. Po pół minuty zmniejszam ogien i smaze tak przez ok 3,5 minuty- 4 minuty. Nastepnie przekladam na 2 strone i znowu sole obficie i pieprze. Po 4 minutach wyjmuję, nakładam na niego troche maselka do rozpuszczenia i daje mięsu odpoczęć ok 10 min po czym gotowy do jedzenia. Pycha.
Bardzo dobry rib eye
Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, z czystym sumieniem polecam :)
W smaku czuć, że mięso jest dobrej jakości, jak na stek sezonowany na mokro ma fajną kruchość po usmażeniu. Nie jest gumowaty, nie jest podeszwą :) ale można czasami znaleźć niejadalne, twarde przerosty, których ogólnie jest bardzo mało.
* smak 7/10,
* kruchość 7/10,
* gumowatość 1/10,
* cena 10/10.
Maja
Znakomity, kruchy i soczysty.
Michał
Steki przepyszne, pięknie marmurkowe co dodaje smaku, wszystko zapakowane bardzo solidnie w opakowaniu termicznym, polecam!
Anna
Stek świetnej jakości, jestem bardzo zadowolona z zakupu.
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.Sól morską można również dodawać do kąpieli.
Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z tkanki tłuszczowej bydła. Wysoki poziom kwasów tłuszczowych nasyconych poprawia stabilność temperatury i zmniejsza wrażliwość na utlenianie, dzięki czemu produkt może być używany do smażenia i pieczenia. Łój charakteryzuje się neutralnym zapachem oraz...
Dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz jedwabistej teksturze bardzo często używany jest przez renomowanych szefów kuchni. Belgowie używają produkt dla otrzymania doskonałych frytek, zaś Brytyjczycy dodają do słynnej potrawy „ Fish & Chips”. Produkt rekomendowany jest także jako dodatek do sosów i zup.
Nasze mięso wieprzowe jest chude i smaczne...
EKOLOGICZNA POSYPKA DO PIECZONEGO CHLEBA...
Schab cielęcy to delikatne i kruche mięso,...
Szynka łososiowa wędzona zimnym dymem w...
Żeberka cielęce to pewniak w zadowoleniu...
EKOLOGICZNY ANYŻ Anyż doskonale nadaje się do...
Kiełbasa szynkowa – produkowana z mięsa...
Pieprz cytrynowy czarny EKO Pieprz cytrynowy to...
Główną zaletę Sera Korycińskiego Swojskiego z...
Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane...