Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z tkanki tłuszczowej bydła. Wysoki poziom kwasów tłuszczowych nasyconych poprawia stabilność temperatury i zmniejsza wrażliwość na utlenianie, dzięki czemu produkt może być używany do smażenia i pieczenia. Łój charakteryzuje się neutralnym zapachem oraz znakomitymi parametrami fizyko-chemicznymi.
Skóry wieprzowe, skórki
10,40 zł
(10,40 zł / kg)
Brutto
Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.
Można z nich również przygotować chrupiące smażone skórki - przystawka prosto z Azji. Przepis poniżej -->>
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Skórki wieprzowe stosuje się zwykle jako dodatek do kiszek i salcesonów. Po ugotowaniu są także źródłem kolagenu.
Chrupiące smażone skórki
Przygotowanie
Krok 1
Odcinamy cały tłuszcz ze skórek i kroimy je w prostokąty. Obgotowujemy je chwilę w osolonej wodzie z octem.
Krok 2Skórki wyjmujemy i suszymy w piekarniku na pergaminie ok. 6 godzin w temperaturze 115 stopni, obracając od czasu do czasu.
Krok 3Po tym czasie skórki smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu i osuszamy na ręczniku papierowym.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Komentarze (2)
Oceń