Szpik jest jedną z najbardziej gęstych energetycznie i witaminowo części zwierząt (488 kcal/100 g). Szpik produkuje czerwone krwinki, dlatego też jest niezwykle bogaty w łatwo przyswajalne żelazo. Zawiera także dużo tłuszczów omega-3, niezbędnych aminokwasów, witamin i mikroelementów.
Schab wieprzowy bez kości, wykwintne chude mięso szczególnie polecane do wszelkiego rodzaju pieczeni, wędzonek, kotletów czy też sznycli. To najbardziej wartościowy element tuszy wieprzowej. Jest to najdłuższy mięsień grzbietu (polędwica). Sklep super-stek Poleca.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Filet z indyka to źródło chudego białka, bogatego w aminokwasy niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawiera również witaminy z grupy B, takie jak B6, B12, niacyna oraz minerały, w tym żelazo, cynk i fosfor. Niski poziom tłuszczu sprawia, że mięso indyka jest popularnym wyborem wśród osób dbających o zdrową i zrównoważoną dietę.
Filet z piersi z kurczaka jest niskokaloryczny i lekkostrawny, znakomicie sprawdzi się u osób na diecie, dostarcza sporej ilości białka i minimalne ilości tłuszczów – można go przyrządzić na mnóstwo sposobów. Nasze filety są przede wszystkim bez antybiotyków, bez nastrzykiwania z bezstresowego chowu.
Jeden filet waży ok 0,9 kg
Komentarze (0)
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO