Nerki wołowe charakteryzują się ciemnoczerwonym kolorem oraz niewielkim przyrostem tłuszczowym. Nerki dostarczają dużych ilości wysokowartościowego białka, witaminę A i witaminy z grupy B. Mają niski poziom tłuszczów i nieznaczne ilości cholesterolu. Wykorzystuje się je do zup, potrawek, gulaszów, konserw, kiełbas, pasztetów i rolad.
Salceson biały
47,25 zł
(47,25 zł / kg)
Brutto
Dostosowywanie produktu
Składniki:
mięso wieprzowe, skóry wieprzowe, sól, pieprz naturalny, gałka muszkatołowa, kolendra ,czosnek , substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca),
Może zawierać śladowe ilości gorczycy
Osłonka niejadalna
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 441 KJ / 105 kcal
Tłuszcz 4,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g)
Węglowodany 1,4g (w tym cukry 0,5g)
Białko 15g
Sól 1,9g
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Komentarze (1)
OCENA