Smalec rekomendowany do smażenia potraw podawanych na zimno i na gorąco, takich jak mięsa. drób, frytki, produkty skrobiowe czy warzywa. Oprócz tradycyjnego przygotowania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.
Boczek pieczony
(55,65 zł / kg)
Boczek peklowany z dodatkiem przypraw naturalnych, pieczony w sposób tradycyjny w piecu opalanym drewnem. Swojski charakter boczku podkreśla przenikający z zewnątrz, wyczuwalny smak i aromat papryki. Poznaj doskonały smak pieczonego boczku z wyraźną nutą tradycyjnych przypraw.
Cały kawałek waży ok 1,5 KG
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
SKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe , boczek bez żeberek, sól, majeranek, liść laurowy ,czosnek, ziele angielskie , pieprz naturalny , kolendra, papryka czerwona , cukier,
substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Może zawierać śladowe ilości - Gorczycy
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 120g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1360 KJ / 569kcal
Tłuszcz 4g
Węglowodany 0,6g
Białko 25g
Sól 2,1g