EKOLOGICZNY JAŁOWIEC
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Skład: jałowiec 100%
Masa netto: 30g
(64,00 zł / kg)
Kiełbasa leśna podsuszana – wysokiej jakości mięso wieprzowe połączone z mięsem wołowym, przyprawione pieprzem, świeżym czosnkiem oraz ostrą papryką. Unikalny smak kiełbasie nadaje ziele rozmarynu i mielone owoce jałowca. Kiełbasa jest w pierwszym etapie wędzona dymem olchowo – dębowym i obsuszana w wygaszonej wędzarni
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, czosnek, cukier ,pieprz naturalny, papryka ostra , rozmaryn , jałowiec, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Osłonka jadalna - jelita wieprzowe
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 133g mięsa wieprzowego
Wartość energetyczna 1018 KJ / 245kcal
Tłuszcz 18,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4g)
Węglowodany 2,2g (w tym cukry 1g)
Białko 19,3g
Sól 2,5g