Brak produktów
Agar-agar eko Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
EKOLOGICZNY ANYŻ Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.Skład: anyż 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA BAZYLIA Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.Skład: bazylia 100% Masa netto: 25g
EKOLOGICZNA CEBULA SUSZONA Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.Skład: cebula 100% Masa netto: 60g
EKOLOGICZNE CHILI Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie. Skład: chili 100% Masa netto: 30g
Ekologiczny korzeń chrzanu Korzeń chrzanu jest świetnym dodatkiem do mięs pieczonych, marynat oraz jako komponent ostrych sosów.Skład: Korzeń chrzanu 100% Masa netto: 40g Kraj pochodzenia: Polska
Cynamon cejloński laska ekoCynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań...
Cynamon cejloński mielony eko 50g Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Skład: cynamon ceyloński mielony* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNA CZARNUSZKA Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. Skład: czarnuszka 100% Masa netto: 50g
EKOLOGICZNY CZĄBER Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę. Skład: cząber 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY CZOSNEK Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. Skład: czosnek 100% Masa netto: 50g
Ekologiczny czosnek mielony Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. Skład: Czosnek mielony 100% Masa netto: 50g Kraj pochodzenia: Polska
Galangal EKO Galangal to aromatyczna przyprawa polecana do dań kuchni tajskiej.Dodawana jest do zup, sałatek, dipów oraz dań mięsnych i z owocami morza.Charakteryzuje się korzennym aromatem i ostro-gorzkim smakiem. Skład: galangal *100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNA GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy. Skład: gałka muszkatołowa 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy. Skład: gałka muszkatołowa 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA GORCZYCA BIAŁA Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior. Wzbogaca smak mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu oraz sosów.Skład: gorczyca biała 100% Masa netto: 90g
EKOLOGICZNE GOŹDZIKI Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.Skład: goździki 100% Masa netto: 30g
GOŹDZIKI MIELONE EKO Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat.Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.Skład: goździki mielone 100% Masa netto: 30g
Hyzop eko Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek.Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb. Skład: hyzop* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY IMBIR Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. Skład: imbir 100% Masa netto: 60g
Imbir eko 200gImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. Skład: imbir* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY JAŁOWIEC Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. Skład: jałowiec 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY KARDAMON MIELONY Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. Skład: kardamon 100% Masa netto: 50g
Ekologiczny kardamon ziarno Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.Skład: Kardamon ziarno 100% Kraj pochodzenia: Indie Masa netto: 40g
Kmin rzymski Eko Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. Skład: kmin rzymski 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
Kmin rzymski mielony Eko Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. Skład: kmin rzymski 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY KMINEK Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty. Skład: kminek ziarno 100% Masa netto: 60g
EKOLOGICZNA KOLENDRA Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład: kolendra 100% Masa netto: 30g
Ekologiczny liść kolendry Liście kolendry dodaje się do sosów, dipów, zup, sałatek oraz dań orientalnych.Skład: kolendra liść 100% Masa netto: 20g Kraj pochodzenia: Egipt
EKOLOGICZNA KOLENDRA MIELONA Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.Skład: kolendra 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY KOPEREK Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.Skład: koperek 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA KOZIERADKA Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.Skład: kozieradka 100% Masa netto: 60g
EKOLOGICZNA KOZIERADKA MIELONA Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.Skład: kozieradka mielona 100% Masa netto: 60g
Kurkuma plastry eko Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. Skład: kurkuma plastry* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
Kwiat muszkatołowy eko 25g Kwiat muszkatołowy znalazł zastosowanie w kuchni wielu zakątków świata.Charakteryzuje się subtelnym aromatem oraz korzennym słodko-gorzkim smakiem.Sprawdzi się jako dodatek do zup, sosów, wypieków, mięsa, ryb i owoców morza. Stosować w całości lub rozdrobnić/zetrzeć w moździerzu bądź tłuczkiem do mięs. Skład: kwiat muszkatołowy*...
EKOLOGICZNY LIŚĆ LAUROWY Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
EKOLOGICZNY LUBCZYK Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.Skład: lubczyk liść 100% Masa netto: 20g
EKOLOGICZNY MAJERANEK Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.Skład: majeranek 100% Masa netto: 15g
EKOLOGICZNA NATKA PIETRUSZKI Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.Skład: nać pietruszki 100% Masa netto: 20g
EKOLOGICZNE OREGANO Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. Skład: oregano 100% Masa netto: 30g
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA MIELONA EKO Papryka bogata jest w witaminę C.Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów. Skład: papryka czerwona słodka* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA EKO Papryka bogata jest w witaminę C.Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.Skład: papryka czerwona słodka* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNA PAPRYKA OSTRA Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. Skład: papryka 100% Masa netto: 90g
PAPRYKA WĘDZONA SŁODKA EKO Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarnianego.Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych.Madaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom. Skład: papryka wędzona słodka* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
Ekologiczna papryka zielona Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.Skład: papryka zielona 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY PIEPRZ BIAŁY ZIARNO Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.Skład: pieprz biały ziarno 100% Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY PIEPRZ CZARNY MIELONY Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych. Skład: pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
EKOLOGICZNY PIEPRZ CZARNY ZIARNO Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków. Skład: pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
PIEPRZ CZARNY ZIARNO Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin.Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków. Skład: pieprz czarny* 100%*produktu rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ CZARNY ZIARNO W MŁYNKU EKO Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin.Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków. Skład: pieprz czarny* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ DŁUGI EKO Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszu, mięs i steków.Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów.Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku. Skład:pieprz długi* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ KUBEBA EKO Pieprz kubeba stosowany jest jako dodatek do mieszanek typu curry, jak również do przyprawiania dań rybnych, mięsnych, serów i owoców morza. Skład: pieprz kubeba* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY ROZMARYN Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów. Skład: rozmaryn 100% Masa netto: 30g
Ekologiczna trawa cytrynowa. Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.Skład: trawa...
Ekologiczna turówka mielona Mielona turówka stanowi komponent wykwintnych sosów oraz marynat używanych głównie do dziczyzny, drobiu i królików. Skład: turówka wonna 100% Masa netto: 20g
EKOLOGICZNY TYMIANEK Jak opisuje literatura zielarska ziele tymianku może pomóc w trawieniu tłustych potraw. Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów. Skład: tymianek 100% Masa netto: 20g
EKOLOGICZNE ZIELE ANGIELSKIE Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.Skład: ziele angielskie 100% Masa netto: 50g
WANILIA LASKA EKO Laska wanilii to długie strączki orchidei pnącej wywodzącej się z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej. Skład: laska wanilii* 100%*produkt rolnictwa ekologicznego
SÓL HIMALAJSKA EKO Sól himalajska posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni. Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W bieli jest to wapń, który jest podstawowym budulcem kości i zębów.Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy. Posiada łagodny smak, dzięki czemu nie dominuje nawet delikatnych składników dań.
SÓL HIMALAJSKA BIAŁA Sól himalajska posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni.Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W bieli jest to wapń, który jest podstawowym budulcem kości i zębów.Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy.Posiada łagodny smak, dzięki czemu nie dominuje nawet delikatnych składników dań.
SÓL HIMALAJSKA CZARNA EKOSwą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji naskórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie.Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach.Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje daniu smak jajecznicy.Popularna również jako...
SÓL HIMALAJSKA CZARNA EKO Swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji naskórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie.Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach.Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje w efekcie daniu smak jajecznicy.Popularna również...
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA EKO W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego.Doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko.Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA EKO W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego.Doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko.Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.Sól morską można również dodawać do kąpieli.
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.Sól morską można również dodawać do kąpieli.
SÓL WĘDZONA ZIOŁAMI EKOSól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.Skład:sól morska 100%
SÓL WĘDZONA ZIOŁAMI EKO Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni.Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak.Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.Skład:sól morska 100%
Suszone pomidory mają właściwości przeciwmiażdżycowe i wpływają wzmacniająco na układ krwionośny. Są źródłem witamin: A,D,E i K. Znajdziemy również mikroelementy: wapń, żelazo, magnez, potas. Wśród przeciwutleniaczy warto wyróżnić karotenoidy, beta-karoten wspomagający funkcjonowanie wzroku, zapobiegający chorobom serca.
SOS SAŁATKOWY STAROPOLSKI EKO W PROSZKUKompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY EKO W PROSZKUKompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY POMIDOROWA-CZOSNKOWY EKO W PROSZKUKompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM EKO W PROSZKUKompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY KWIATKOWY EKO W PROSZKUKompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. Składniki: kardamon czarny 100% produkt rolnictwa ekologicznego Masa netto: 40g
Ekologiczne przyprawy jednorodne z Podlasia