EKOLOGICZNY ANYŻ
Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.
Skład: anyż 100%
Masa netto: 30g
Ekologiczne przyprawy jednorodne z Podlasia
Jest 62 produktów.
EKOLOGICZNY ANYŻ
Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.
Skład: anyż 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA BAZYLIA
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Skład: bazylia 100%
Masa netto: 25g
EKOLOGICZNA CEBULA SUSZONA
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Skład: cebula 100%
Masa netto: 60g
EKOLOGICZNE CHILI
Chili nadaje przyprawom pikantny smak.
Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa ryb, potraw jarzynowych i sosów.
Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Skład: chili 100%
Masa netto: 30g
Ekologiczny korzeń chrzanu
Korzeń chrzanu jest świetnym dodatkiem do mięs pieczonych, marynat oraz jako komponent ostrych sosów.
Skład: Korzeń chrzanu 100%
Masa netto: 40g
Kraj pochodzenia: Polska
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.
Cynamon cejloński mielony eko 50g
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Skład:
cynamon ceyloński mielony* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNA CZARNUSZKA
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
Skład: czarnuszka 100%
Masa netto: 50g
Ekologiczny czosnek mielony
Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Skład: Czosnek mielony 100%
Masa netto: 50g
Kraj pochodzenia: Polska
EKOLOGICZNA GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy.
Skład: gałka muszkatołowa 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy.
Skład: gałka muszkatołowa 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA GORCZYCA BIAŁA
Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior. Wzbogaca smak mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu oraz sosów.
Skład: gorczyca biała 100%
Masa netto: 90g
EKOLOGICZNE GOŹDZIKI
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
Skład: goździki 100%
Masa netto: 30g
GOŹDZIKI MIELONE EKO
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat.Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
Skład: goździki mielone 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY IMBIR
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Skład: imbir 100%
Masa netto: 60g
EKOLOGICZNY JAŁOWIEC
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Skład: jałowiec 100%
Masa netto: 30g
Ekologiczny kardamon ziarno
Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Skład: Kardamon ziarno 100%
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 40g
Kmin rzymski Eko
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Skład:
kmin rzymski 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Kmin rzymski mielony Eko
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat.
Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Skład:
kmin rzymski 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY KMINEK
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Skład: kminek ziarno 100%
Masa netto: 60g
EKOLOGICZNA KOLENDRA
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Skład: kolendra 100%
Masa netto: 30g
Ekologiczny liść kolendry
Liście kolendry dodaje się do sosów, dipów, zup, sałatek oraz dań orientalnych.
Skład: kolendra liść 100%
Masa netto: 20g
Kraj pochodzenia: Egipt
EKOLOGICZNA KOLENDRA MIELONA
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Skład: kolendra 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY KOPEREK
Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Skład: koperek 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNA KOZIERADKA
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Skład: kozieradka 100%
Masa netto: 60g
EKOLOGICZNA KOZIERADKA MIELONA
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Skład: kozieradka mielona 100%
Masa netto: 60g
KURKUMA EKO
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Skład: kurkuma 100%
Masa netto: 50g
Kurkuma plastry eko
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych.
Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.
Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Skład:
kurkuma plastry* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY LIŚĆ LAUROWY
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
EKOLOGICZNY LUBCZYK
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Skład: lubczyk liść 100%
Masa netto: 20g
EKOLOGICZNY MAJERANEK
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej.
Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Skład: majeranek 100%
Masa netto: 15g
EKOLOGICZNA NATKA PIETRUSZKI
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.
Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Skład: nać pietruszki 100%
Masa netto: 20g
EKOLOGICZNE OREGANO
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Skład: oregano 100%
Masa netto: 30g
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA MIELONA EKO
Papryka bogata jest w witaminę C.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Skład:
papryka czerwona słodka* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA EKO
Papryka bogata jest w witaminę C.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Skład:
papryka czerwona słodka* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNA PAPRYKA OSTRA
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Skład: papryka 100%
Masa netto: 90g
PAPRYKA WĘDZONA SŁODKA EKO
Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarnianego.
Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych.
Madaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Skład:
papryka wędzona słodka* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Ekologiczna papryka zielona
Papryka bogata jest w witaminę C.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Skład: papryka zielona 100%
Masa netto: 30g
EKOLOGICZNY PIEPRZ CZARNY MIELONY
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Skład: pieprz czarny 100%
Masa netto: 50g
EKOLOGICZNY PIEPRZ CZARNY ZIARNO
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Skład: pieprz czarny 100%
Masa netto: 50g
PIEPRZ CZARNY ZIARNO
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin.
Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Skład:
pieprz czarny* 100%
*produktu rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ CZARNY ZIARNO W MŁYNKU EKO
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin.
Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Skład:
pieprz czarny* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ DŁUGI EKO
Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszu, mięs i steków.
Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów.
Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku.
Skład:
pieprz długi* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
PIEPRZ KUBEBA EKO
Pieprz kubeba stosowany jest jako dodatek do mieszanek typu curry, jak również do przyprawiania dań rybnych, mięsnych, serów i owoców morza.
Skład:
pieprz kubeba* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
EKOLOGICZNY ROZMARYN
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Skład: rozmaryn 100%
Masa netto: 30g
Ekologiczna turówka mielona
Mielona turówka stanowi komponent wykwintnych sosów oraz marynat używanych głównie do dziczyzny, drobiu i królików.
Skład: turówka wonna 100%
Masa netto: 20g
EKOLOGICZNY TYMIANEK
Jak opisuje literatura zielarska ziele tymianku może pomóc w trawieniu tłustych potraw. Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Skład: tymianek 100%
Masa netto: 20g
EKOLOGICZNE ZIELE ANGIELSKIE
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
Skład: ziele angielskie 100%
Masa netto: 50g
SÓL HIMALAJSKA EKO
Sól himalajska posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni.
Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W bieli jest to wapń, który jest podstawowym budulcem kości i zębów.
Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy. Posiada łagodny smak, dzięki czemu nie dominuje nawet delikatnych składników dań.
SÓL HIMALAJSKA CZARNA EKO
Swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji naskórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie.
Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach.
Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje daniu smak jajecznicy.
Popularna również jako składnik dań orientalnych.
SÓL HIMALAJSKA CZARNA EKO
Swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji naskórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie.
Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach.
Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje w efekcie daniu smak jajecznicy.
Popularna również jako składnik dań orientalnych.
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA EKO
W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego.
Doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko.
Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA EKO
W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego.
Doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko.
Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
SÓL MORSKA GRUBA EKO
Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.
W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.
Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.
Sól morską można również dodawać do kąpieli.
SÓL MORSKA GRUBA EKO
Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.
W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.
Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.
Sól morską można również dodawać do kąpieli.
SÓL WĘDZONA ZIOŁAMI EKO
Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.
sól morska 100%
SÓL WĘDZONA ZIOŁAMI EKO
Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni.
Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak.
Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.
sól morska 100%
SOS SAŁATKOWY STAROPOLSKI EKO W PROSZKU
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY EKO W PROSZKU
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY POMIDOROWA-CZOSNKOWY EKO W PROSZKU
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM EKO W PROSZKU
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw. 100% naturalnych i ekologicznych składników.
SOS SAŁATKOWY KWIATKOWY EKO W PROSZKU
Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw.
100% naturalnych i ekologicznych składników.