Polędwiczki z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny. Delikatny, soczysty - po prostu idealny. Oferowana przez nas dziczyzna pochodzi wyłącznie z podlaskich lasów czyli z zielonych płuc Polski.
UWAGA! PRODUKT MROŻONY
Składając zamówienie proszę uwzględnić wagę jednego elementu, która wynosi ok 1 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Dziczyzna jest wybitnym źródłem żelaza, jest często zalecana przez lekarzy dla osób cierpiących na jego niedobór. Dziczyzna dostarcza więcej żelaza niż większość innych rodzajów czerwonego mięsa.
Dziczyzna znajduje się wśród najlepszych źródeł witaminy B12, B6, B5, B2 (ryboflawiny). Dziczyzna jest również dobrym źródłem niacyny (witaminy B3, którą stosuje się, aby obniżyć ryzyko rozwoju choroby zwyrodnieniowej stawów), minerałów a przede wszystkim magnezu, fosforu i wapnia.
W porównaniu do większości innych mięs, dziczyzna jest wybitnie niskokaloryczna. Stugramowa porcja dziczyzny zawiera około 115 kcal. Bardzo chude kawałki mięsa dziczyzny mogą zawierać tylko 95 karolii na porcję, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal.
W dziczyźnie znajduje się bardzo wysoki procent łatwostrawnego białka – jedna porcja (100 – 120 g) zawiera od 22g do 35g białka, jak również aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).
W porównaniu z mięsem hodowlanym, dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczu ogólnego. W rzeczywistości dziczyzna ma średnio tylko 2% tłuszczu – jest to niższa zawartość porównując ją nawet z piersią kurczaka bez skóry!
Dziczyzna ma niską ilość cholesterolu, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy są podatni na choroby serca.
Specjaliści uważają, że dziczyzna może pomóc i czasem nawet odwrócić przewlekłe choroby takie jak np.: łuszczyca czy zaburzenia trawienia.
Dla wielu osób, które są uczulone na mięso hodowlane, dziczyzna jest idealnym i smacznym rozwiązaniem. Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.
EKOLOGICZNA CEBULA SUSZONA Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.Skład: cebula 100% Masa netto: 60g
PRZYPRAWA DO MIĘSA PIECZONEGO EKO Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.Skład: cebula, kminek, papryka słodka i ostra (po 15%), czosnek, gorczyca, pieprz czarny, tymianek, chrzan, kolendra (w różnych proporcjach). Masa netto: 50g
PRZYPRAWA DO WOŁOWINY, BARANINY I DZICZYZNY EKOPrzyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub użyć jako maceratu z dodatkiem oleju. Tak przygotowane mięso można smażyć, dusić lub piec.
Boczek peklowany metodą suchą, poprzez...
W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202...
Stek ten wykrawany jest z polędwicy wołowej...
Schab cielęcy to delikatne i kruche mięso,...
Szynka wędzona z nogą - specjalna propozycja...
Comber z jelenia to jeden z najsmaczniejszych...
Kości wołowe Kości wykorzystywane są jako baza...
Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych...
Element wycięty ze stożkowego końca fileta...
Mięso peklowane z dodatkiem przypraw...