Włoskie Guanciale - podgardle wieprzowe długo dojrzewające

43,00 zł

(86,00 zł / kg)

Brutto

Oryginalen, Włoskie Guanciale to mięso wieprzowe z podgardla. Posiada intensywny aromat i charakterystyczną maślaną konsystencję. Ten włoski przysmak wieprzowy jest w składzie podobny do boczku i jest przez Włochów często stosowany jako jego zamiennik.

Pochodzenie produktu: Lacjum

WAGA : 0,5 kg
Ilość

Podgardle wieprzowe w składzie jest podobny do boczku. Jednak posiada nieco inny smak oraz twardszą konsystencję. Zamarynowany w soli i pieprzu dojrzewa 3 miesiące. To tradycyjny produkt z regionu Lazio.


Sugestie: 

Można spożywać go na surowo, jako dodatek do kanapek. Jednak jego prawdziwym przeznaczeniem są sosy bazujące na cebuli, pomidorach oraz papryczce chili. Innymi słowy idealnie nadaje się do sosu Amatriciana i Carbonara.

3005
Nowy
Komentarze (0)

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO