![]() | Sól morska gruba - młynek EKO 190g | +16,20 zł |
Brak produktów
![]() | Sól morska gruba - młynek EKO 190g | +16,20 zł |
![]() | Łój wołowy wytopiony - wiadro 5kg | +65,70 zł |
T-Bone stek z rostbefu i polędwicy z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sezonowany na mokro min 14 dni
UWAGA! Jeden stek waży ok 500 g - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Charakterystyczna dla stek-a T-bone jest kość w kształcie litery "T" która oddziela dwa rodzaje mięsa czyli rostbef i polędwicę. Wykrawany jest z otoczką tłuszczu zewnętrznego od strony rostbefu.
Stek możesz usmażyć wedle własnych upodobań lub skorzystać z klasycznej metody polecanej przez szefów kuchni (opis poniżej) która doskonale objaśnia różnicę w „wysmażeniu” i może pomóc w podjęciu decyzji jak długo stek należy smażyć.
steak blue (mocno krwisty), lekko obsmażony z każdej strony - mięso w środku jest praktycznie surowe - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 2-3 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak rare (krwisty), słabo wysmażony, mięso czerwone w środku białko,zaczyna się ścinać - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 3-4 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak medium rare (średnio krwisty), wołowina zmienia kolor na mocno czerwony,osocze delikatnie brunatnieje - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 4-6 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak medium (wysmażony) osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 6-8 minuty, często odwracając, odstawić na 2 minuty;
steak well done (dobrze wysmażony), po dotknięciu stek jest twardawy i elastyczny, kolor mięsa brunatny - obsmażyć 1 minutę, odstawić na 2 minuty, następnie smażyć 10 minut, często odwracając, odstawić na 2 minuty.
Wołowinę na steki należy wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem, osuszyć papierowym ręcznikiem na chwilę przed położeniem na patelni, grillu.
Rewelacja
Stek naprawdę banger, polecam, można brać w ciemno.
Pysznościiiiiii
Stek jest tak bardzo smaczny sam w sobie, że mimo moich słabych zdolności kulinarnych kolacja wyszła przednia!!! Polecam serdecznie!!!
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż sól spożywcza, dlatego należy spożywać ją w mniejszych ilościach.W kuchni polecana jest jako dodatek do sałatek czy dań grillowanych.Sól morską można połączyć z wybranymi przez siebie ziołami, które stworzą wyjątkową kompozycją i stosować ją do np. marynowania mięs.Sól morską można również dodawać do kąpieli.
Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z tkanki tłuszczowej bydła. Wysoki poziom kwasów tłuszczowych nasyconych poprawia stabilność temperatury i zmniejsza wrażliwość na utlenianie, dzięki czemu produkt może być używany do smażenia i pieczenia. Łój charakteryzuje się neutralnym zapachem oraz...
Dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz jedwabistej teksturze bardzo często używany jest przez renomowanych szefów kuchni. Belgowie używają produkt dla otrzymania doskonałych frytek, zaś Brytyjczycy dodają do słynnej potrawy „ Fish & Chips”. Produkt rekomendowany jest także jako dodatek do sosów i zup.
Żeberka wędzone gorącym dymem w wędzarni...
Wołowina na tatar to starannie wyselekcjonowane...
Słonina o grubości 4-5 cm ze skórą. Jest to...
Drylowane włoskie ciemne oliwki Taggiasche w...
Schab długo peklowany (ok 30 dni) przysypany...
Szynka z kością bez golonki, doskonale nadaję...
Szynka element szczególnie walory smakowe...
Kiełbasa Kmicica wołowa - wyprodukowana z...
Schab peklowany metodą suchą, poprzez...
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK...