Ossobuco to pokrojona w plastry gicz (golonka) z jelenia z charakterystyczną kostką w środku.
PRODUKT GŁĘBOKO MROŻONY
PAKOWANY PO 6 SZT.
Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%
(110,25 zł / kg)
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy w marmurowych skrzyniach. Dzięki temu jest tak aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.
Pochodzenie produktu: Toskania
Nasz sklep mięsny oferuje premium jakości włoską słoninę lardo in conca, przygotowaną zgodnie z tradycyjną recepturą. Ta wyjątkowa słonina jest produkowana z najwyższej jakości mięsa, bez użycia antybiotyków i hormonów. Jest to idealny dodatek do włoskich potraw, a także do sałatek, past i pizzy. Słonina lardo in conca jest bogata w smak i wartości odżywcze, dostarczając organizmowi cennych składników. Zamów już dziś i przekonaj się o jej wyjątkowym smaku i jakości.
Sposób jej przygotowania pochodzi z czasów, kiedy to mężczyźni pracujący w kamieniołomach Toskanii przechowywali słoninę w wydrążonych marmurowych skałach. Smak i proces sezonowania zawdzięcza szczególnym właściwościom węglanu wapnia zawartego w skałach. Posolone mięso umieszczane jest w marmurowych pojemnikach z przyprawami (m.in. czarny pieprz, cynamon, kolendra, goździki, rozmaryn, czosnek). Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy. Produkt aromatyczny i delikatny.
Pokrojona w cieniutkie plasterki stanowi doskonały dodatek do grzanek, focacci, pizzy gourmet bez sosu pomidorowego oraz do polenty podawanej na ciepło. Doskonale nadaje się również na deskę wędlin.