Podgardle wieprzowe

21,00 zł

(21,00 zł / kg)

Brutto
WAGA : 1 kg
Ilość
Produkt dostępny

Nasze podgardle wieprzowe to wyjątkowo aromatyczne i soczyste mięso, idealne do duszenia, pieczenia i przygotowywania wędlin. Doskonale nadaje się również do przygotowania tradycyjnych polskich potraw, takich jak smalec czy wędzone podgardle. Wypróbuj je z ziołami i przyprawami, aby uzyskać niezapomniany smak!

WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE

Dostosowywanie produktu

Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszyka
  • Maks. 250 znaków

Podgardle wieprzowe - Aromatyczne i Soczyste Mięso


Co to jest podgardle wieprzowe?


Podgardle wieprzowe to część mięsa pochodząca z dolnej części głowy i szyi świni. Jest to tłusty kawałek mięsa, który doskonale nadaje się do wędzenia, pieczenia oraz przygotowywania tradycyjnych wędlin. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu, podgardle wieprzowe jest wyjątkowo soczyste i pełne smaku, co czyni je idealnym składnikiem wielu potraw.



Wartości odżywcze podgardla wieprzowego

Nasze podgardle wieprzowe to doskonały wybór dla tych, którzy cenią sobie pełne smaku, bogate w tłuszcz mięso. Jest ono idealne do różnorodnych zastosowań kulinarnych i zawiera cenne składniki odżywcze.

Ile kalorii ma podgardle wieprzowe?

W 100g podgardla wieprzowego znajduje się:

  • Kalorie: 520 kcal
  • Białko: 7g
  • Tłuszcze: 55g
  • Węglowodany: 0g
  • Sód: 75mg
  • Witamina B6: 0.3mg

Właściwości zdrowotne podgardla wieprzowego

Podgardle wieprzowe dostarcza:

  • Wysokiej jakości tłuszcze, które są źródłem energii.
  • Białka wspierającego budowę i regenerację mięśni.
  • Witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Przepis na Podgardle wieprzowe: "Wędzone Delicje"

Składniki:


  • 1 kg podgardla wieprzowego
  • 4 łyżki soli morskiej
  • 2 łyżki cukru
  • 5 ząbków czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 2 łyżki papryki wędzonej
  • 1 łyżka rozmarynu
  • Woda do marynaty (ok. 1 litr)

Przygotowanie:

  1. W dużym naczyniu wymieszaj sól, cukier, czosnek, tymianek, pieprz, paprykę i rozmaryn z wodą, tworząc marynatę.
  2. Zanurz podgardle w marynacie i odstaw do lodówki na minimum 24 godziny.
  3. Po upływie tego czasu wyjmij podgardle z marynaty i osusz je dokładnie papierowym ręcznikiem.
  4. Wędź podgardle w wędzarni nagrzanej do około 80-90°C przez 3-4 godziny, aż osiągnie wewnętrzną temperaturę 70°C i uzyska złocisty kolor.
  5. Po uwędzeniu pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w chłodnym miejscu.

Ciekawostka o podgardlu wieprzowym

W wielu regionach Polski podgardle jest używane do przygotowywania domowych wędlin i pasztetów, dzięki swojemu intensywnemu smakowi i wysokiej zawartości tłuszczu.

Najczęstsze pytania klientów dotyczące podgardla wieprzowego

  • Skąd pochodzi wasze podgardle wieprzowe?
    Nasz podgardle pochodzi od lokalnych rolników z Podlasia, co gwarantuje jego najwyższą jakość i świeżość.

  • Czy podgardle jest świeże czy mrożone?
    Każde zamówienie traktujemy indywidualnie i wykrawamy produkty pod klienta, dzięki czemu podgardle jest zawsze świeże.

  • Jak przechowywać podgardle wieprzowe?
    Podgardle najlepiej przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby zachowało swoją świeżość i smak.

  • Jak długo mogę przechowywać podgardle wieprzowe?
    Świeże podgardle można przechowywać w lodówce przez około 3-5 dni. Można je również zamrozić na później.

  • Czy podgardle wieprzowe nadaje się do wędzenia?
    Tak, podgardle wieprzowe świetnie nadaje się do wędzenia. Jego tłusta struktura sprawia, że mięso pozostaje soczyste i aromatyczne.

104-2

Gdzie dostarczamy zakupy?

Świeże mięso i wędliny zakupione w naszym sklepie super-stek.pl dostarczamy na terenie całego kraju. Dostawa obejmuje więc nie tylko takie miasta jak Białystok, Warszawa, Kraków, Toruń, Gdańsk, Lublin, ale i mniejsze miejscowości. Cała Polska może się teraz cieszyć smakami podlaskiej wsi. W ciągu 24 godzin od nadania otrzymasz pod swoje drzwi paczkę pełną aromatycznych wędlin, chrupiących kiełbas i świeżych mięs zakupionych na półkach super-stek.pl. Przesyłki nadajemy od poniedziałku do czwartku, co gwarantuje ich dostawę następnego dnia. Istnieje możliwość wysyłki paczki zagranicę, jest to jednak możliwe po wcześniejszym kontakcie.


Dlaczego otrzymujesz tak świeże produkty?

Zamówione przez Ciebie produkty są pakowane bezpośrednio w tutejszym zakładzie mięsnym. Co istotne, nie magazynujemy naszych mięs i wędlin. Nie przechodzą one przez dodatkowe punkty - hurtownie, przewoźników, czy przedstawicieli, jak ma to miejsce w tradycyjnych sklepach mięsnych i marketach. Wybieramy dla Ciebie najlepszej jakości mięso i gdy tylko zostanie przygotowane, uwędzone, sparzone lub upieczone według tradycyjnych metod - przygotowujemy je do wysyłki.

Mięso 5x świeższe niż w supermarkecie - super-stek.pl


Jak zabezpieczamy przesyłkę?

Zakupiona przez Ciebie w sklepie super-stek.pl żywność, jest zawsze najwyższej jakości i dbamy o to, by bezpiecznie dotarła na Twój stół. Żebyś mógł się cieszyć świeżością zamówionych produktów wykorzystujemy hermetyczne opakowania i termoizolacyjne pudełka. Dodatkowo zabezpieczamy przesyłkę przed ewentualnymi uderzeniami i wstrząsami podczas podróży. Od lat korzystamy z usług najlepszego dostawcy, co daje gwarancję otrzymania przesyłki w ciągu 24 godzin od nadania.


Jaki jest koszt dostawy?

Koszty dostawy obejmujące pudełko termoizolacyjne oraz usługę transportu na terenie kraju zostały przedstawione na schemacie poniżej. Cena uzależniona jest od wagi wysyłki oraz ilości opakowań.

 

Komentarze (1)
OCENA

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej POLITYCE PRYWATNOŚCI RODO