Płuca wołowe

Płuca wołowe

WYBIERZ DODATKI

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

7,52 zł brutto

7,52 zł za kg

  • 0,5 kg
  • 1 kg
  • 1,5 kg
  • 2 kg
  • 2,5 kg
  • 3 kg

  • Wprowadź przed dodaniem do koszyka

loader

Więcej informacji

Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików. Taki farsz wykonuje się bardzo szybko. Należy ugotować w dobrze osolonym i opieprzonym bulionie z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego owe płuca do miękkości. Cebulę obrać i razem z płuckami zmielić w malakserze. Nie mielimy na „proch i pył” ale dosyć grubo, aby grudki były wyczuwalne. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.

Stanowią też idealny składnik dla zróżnicowanej karmy dla psów. 

Opinie

Oceń 
2022-03-15

Nie tylko do pierogów lub pasztecików

Często sporządzam z nich farsz do naleśników. Po ugotowaniu i zmieleniu dodaję podsmażoną i drobno pokrojoną cebulę. Irena.

    Oceń 
    2018-11-03

    Polecam

    Świeże, dobrze zapakowane i szybko dostarczone. Polecam wszystkim

      Napisz swoją opinię!

      Oceń i napisz opinię

      Płuca wołowe

      Płuca wołowe

      Płucka wołowe, czy wieprzowe są niedoceniane przez nas. Mogą być wspaniałym składnikiem farszów do pierogów, czy pasztecików.

      Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: