Element uzyskany z półtuszy. Żeberka stanowią pierwsze cztery żebra wraz z częścią chrząstkową, bez odcinka przepołowionego mostka. Pokryty anatomiczną warstwą mięśni. Może być wykorzystywane w gastronomi, do pieczenia, duszenia
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
Żeberka cielęce to pewniak w zadowoleniu wszystkich smakoszy! Duszone z warzywami? Pieczone na ostro? W sosie BBQ? A może w sosie słodko-kwaśnym? Mm.. tylko palce lizać!
UWAGA! Ze względu na specyfikę danego produktu, nie sprzedajemy go na części -jedynie w całości- zwiększa to jego wartość kulinarną. Jeden kawałek waży ok 2 kg
Wytworzony jest wyłącznie z tłuszczu gęsi z wolnego wybiegu co świadczy o jego wysokiej jakości. Niska temp. topnienia oraz wysoki punkt dymienia 200-250'C doskonale sprawdzają się w gastronomii. Smalec wykorzystywany jest jak baza do pieczenia, smażenia i gotowania. Potrawy z dodatkiem smalcu wykazują niepowtarzalny smak i aromat.
Komentarze (6)
Oceń
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Pręga wołowa
Pręga wołowa znakomicie nadaje się na gulasz oraz inne potrawy duszone.
WYBIERZ WAGĘ ORAZ ILOŚĆ - KAŻDY KAWAŁEK ZAMKNIEMY HERMETYCZNIE
* Pola wymagane
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO