Brak produktów
Udka z kurczaka to pomysł na obiad zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Udka z piekarnika to danie, które przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy nie lubią długiego gotowania – przyrządzisz je w piekarniku w zaledwie 20 min. Nasze kurczaki są zawsze świeże i wysokiej jakości, bez antybiotyków i nastrzykiwania.
Jedno opakowanie waży ok 0,4 kg
Nasze kurczęta ubijane są około 7 tygodnia życia przez co ich mięso ma znacznie lepsze walory smakowe i strukturę mięsa.
Waga tuszek przez nas oferowanych waha się od 2,4 – 3,5 kg, dzięki czemu pozyskanie mięsa z tuszki jest optymalne.
Nigdy nie stosowaliśmy, nie stosujemy i nie będziemy stosować nastrzykiwania mięsa.
Towar jest zawsze najświeższy i najwyższej jakości ponieważ Ubojnia działa od lat na zasadzie “ubój pod zamówienie”.
Poprzez wieloletnią praktykę przekazywaną z pokolenia na pokolenie wypracowano niepowtarzalną metodę chowu kurcząt opartą na wyeliminowaniu stosowania antybiotyków przez cały okres chowu, z zastosowaniem naturalnych preparatów ziołowych (np. czosnek, oregano, cynamon).
Ubojnia Drobiu Wojszki położona jest bezpośrednio przy fermach – dojazd z fermy do ubojni trwa maksymalnie 5 minut. Kurczęta są zabierane z kurnika w kompletnej ciemności w celu ograniczenia do minimum czynnika stresu, który jakże mocno wpływa na walory smakowe mięsa.
Fermy jak i ubojnia są położone w maleńkiej wsi Wojszki na podlasiu, w jednym z najczystszych regionów Polski, nieopodal Parku Biebrzańskiego.
Kiełbasa leśna podsuszana – wysokiej jakości...
Szynka z tłuszczykiem wędzona gorącym dymem w...
Jeden z czołowych produktów jest Ser Koryciński...
W podręczniku rytuałów z Dynastii Han (202...
Wędzonka chłopska wędzona gorącym dymem w...
Boczek peklowany metodą suchą, poprzez...
Ser Koryciński Swojski z czosnkiem niedźwiedzim...
Kiełbasa podsuszana – wyprodukowana z chudego...
Kiełbasa chłopska to mieszanka drobnych mięs...