Stek z giczy wołowej ossobuco

OSSOBUCO STEK Z GOLONKI WOŁOWEJ Z KOŚCIĄ (waga 400 g)

C150

Proszę nie traktować ossobuco jako tradycyjnego steka- po samym usmażeniu będzie bardzo twardy- wymaga dłuższej obróbki w formie duszenia w wywarze. 

UWAGA! Jeden stek waży ok 400g (0,4 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

14,00 zł brutto

35,00 zł za kg

Więcej informacji

Bydło, z którego wykrawane jest nasze ossobuco pochodzi wyłącznie od podlaskich rolników i w głównej mierze hodowane jest na wolnym wypasie. Dzięki temu wołowina jest tak soczysta i delikatna.

Ossobuco - potrawa wywodząca się z Mediolanu. W dosłownym tłumaczeniu "kość z dziurą". Steki z goleni wołowej podsmaża się na patelni, po czym dusi się w białym winie i warzywach. Danie dla bardzo wymagających smakoszy. Prawdziwa uczta dla podniebienia.

Proszę nie traktować ossobuco jako tradycyjnego steka- po samym usmażeniu będzie bardzo twardy- wymaga dłuższej obróbki w formie duszenia w wywarze. 

Opinie

Oceń 
2020-10-22

wpaniałe, świeże mięso

Na tę firmę natrafiłam przypadkowo...zamówiony towar to pierwsza klas...wszystko do transportu zabezpieczone...towar świeży...mięsa dobrej jakości, a wędliny i wyroby przepyszne...z pewnością dokonam kolejnych zakupów...polecam!!!!!!!!!!!!!

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2019-05-15

stek ossobucco

Przyłożyłem się do poprawnego ogarnięcia na patelni tego nietypowego steka. Powiem tyle: wszystkie inne steki nie dorastają do pięt stekowi ossobucco.

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Oceń i napisz opinię

OSSOBUCO STEK Z GOLONKI WOŁOWEJ Z KOŚCIĄ (waga 400 g)

OSSOBUCO STEK Z GOLONKI WOŁOWEJ Z KOŚCIĄ (waga 400 g)

Proszę nie traktować ossobuco jako tradycyjnego steka- po samym usmażeniu będzie bardzo twardy- wymaga dłuższej obróbki w formie duszenia w wywarze. 

UWAGA! Jeden stek waży ok 400g (0,4 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

Akcesoria

Porterhouse to nic innego jak T-bone stek w wersji premium. Różnicą jest rozmiar polędwicy wołowej - w steku Porterhouse jest znacznie więcej polędwicy. Steki z kością sezonujemy na mokro ok 14 dni, dzięki temu są kruche i delikatne. UWAGA! Jeden stek waży ok 600g (0,6 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

42,00 zł
Na stanie

Rib eye stek z antrykotu bez kości. Wykrawany jest z sezonowanych elementów antrykotu wołowego z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego. Tłuszcz ten tworzy charakterystyczne „oczko”, stąd też nazwa „Rib Eye”. Sezonowany na mokro min 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 300 g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

16,80 zł
Na stanie

T-Bone stek z rostbefu i polędwicy z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Sezonowany na mokro min 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 500 g - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz...

31,00 zł
Na stanie

NEW YORK STEK jest kawałkiem rostbefu. Wykrajany jest z części zwanej short loin. Stek ten jest nieco twardszy od steka z polędwicy, ale ma więcej smaku. Sezonowany na mokro minimum 14 dni UWAGA! Jeden stek waży ok 300g (0,3 kg) - Dodając produkt do koszyka, wskazujesz ilość sztuk.

16,80 zł
Na stanie

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: