Brak produktów
Bażanta pieczonego na rożnie podajemy najczęściej do wykwintnych obiadów. Natomiast my preferujemy bażanta pieczonego. Należy umyć go zimną wodą i dokładnie osuszyć. wetrzeć sól i pieprz. Następnie obłożyć plasterkami boczku i włożyć do piekarnika.
UWAGA! PRODUKT MROŻONY
Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Dawniej.. w czasach Sarmatów bażant królował w polskiej kuchni. Ceniono go głównie za delikatny smak, który często podkreślano, np. podając bażanta z żurawiną.
Bażant jest ptakiem, a więc tak jak w przypadku kaczek czy indyków jego mięso jest delikatne w smaku i niezbyt tłuste. Mięso z bażanta ma bardzo dużo składników odżywczych, przede wszystkim jest doskonałym źródłem białka, fosforu, magnezu i łatwo przyswajalnego żelaza. Znajdziemy w nim także witaminy z grupy B: B2, B3, B5, B6.
Mięso z bażanta polecane jest właściwie wszystkim, nawet dzieciom. Jest ono świetnym urozmaiceniem diety i jedynie osoby z wysokim cholesterolem muszą uważać, aby nie jeść go zbyt często. Mięso z bażanta zaliczane jest do dziczyzny.
SÓL MORSKA GRUBA EKO Jest bardziej słona niż...
Szynka peklowane metodą suchą, poprzez...
Kark wołowy to element odcięty z górnej części...
EKOLOGICZNY CZOSNEK Popularna i znana przyprawa...
Książęcy szprot smażony w sosie pomidorowym...
Ser Zagrodowy Bielec z orzechem włoskim dzięki...
Serce wieprzowe zawiera bezcenne dla ludzkiego...
Przeznaczony do spożycia w formie...
Kiełbasa cygańska – wysokiej jakości mięso...
Kiełbasa leśna podsuszana – wysokiej jakości...