Bażant

Tuszka z bażanta

WYBIERZ DODATKI

Bażanta pieczonego na rożnie podajemy najczęściej do wykwintnych obiadów. Natomiast my preferujemy bażanta pieczonego. Należy umyć go zimną wodą i dokładnie osuszyć. wetrzeć sól i pieprz. Następnie obłożyć plasterkami boczku i włożyć do piekarnika. 

UWAGA! PRODUKT MROŻONY

Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%

46,67 zł brutto

46,67 zł za szt

  • 0,9 kg

  • Wprowadź przed dodaniem do koszyka

loader

Więcej informacji

Dawniej.. w czasach Sarmatów bażant królował w polskiej kuchni. Ceniono go głównie za delikatny smak, który często podkreślano, np. podając bażanta z żurawiną.

Bażant jest ptakiem, a więc tak jak w przypadku kaczek czy indyków jego mięso jest delikatne w smaku i niezbyt tłuste. Mięso z bażanta ma bardzo dużo składników odżywczych, przede wszystkim jest doskonałym źródłem białka, fosforu, magnezu i łatwo przyswajalnego żelaza. Znajdziemy w nim także witaminy z grupy B: B2, B3, B5, B6. 

Mięso z bażanta polecane jest właściwie wszystkim, nawet dzieciom. Jest ono świetnym urozmaiceniem diety i jedynie osoby z wysokim cholesterolem muszą uważać, aby nie jeść go zbyt często. Mięso z bażanta zaliczane jest do dziczyzny.

Opinie

Oceń i napisz opinię

Tuszka z bażanta

Tuszka z bażanta

Bażanta pieczonego na rożnie podajemy najczęściej do wykwintnych obiadów. Natomiast my preferujemy bażanta pieczonego. Należy umyć go zimną wodą i dokładnie osuszyć. wetrzeć sól i pieprz. Następnie obłożyć plasterkami boczku i włożyć do piekarnika. 

UWAGA! PRODUKT MROŻONY

Docelowa waga produktu może różnić się +/- 20%

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: