Tuszka z bażanta

55,00 zł

(55,00 zł / szt)

Brutto

Tuszka z bażanta to mięso o delikatnym i wyrazistym smaku, idealne dla osób dbających o zdrowie i linię. Bogate w białko, doskonałe do budowania masy mięśniowej. Pieczona na rożnie - idealna do wykwintnych obiadów.

  PRODUKT GŁĘBOKO MROŻONY

WAGA : 0,9 kg
Ilość

Dostosowywanie produktu

Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszyka
  • Maks. 250 znaków

Tuszka z bażanta wartość odżywcza:

  • 130 kcal
  • 26g białka
  • 2g tłuszczu
  • 0g węglowodanów
  • 0,1g soli
  • 69mg fosforu
  • 1,5mg żelaza
  • 16mg witaminy B3 (niacyny)
  • 0,2mg witaminy B6
  • 0,1mg witaminy B12
  • 16,6µg kwasu foliowego

Jednak wartości te mogą się różnić w zależności od metody przygotowania i składników użytych w procesie przygotowania tuszki z bażanta.

Dawniej.. w czasach Sarmatów bażant królował w polskiej kuchni. Ceniono go głównie za delikatny smak, który często podkreślano, np. podając bażanta z żurawiną.

Bażant jest ptakiem, a więc tak jak w przypadku kaczek czy indyków jego mięso jest delikatne w smaku i niezbyt tłuste. Mięso z bażanta ma bardzo dużo składników odżywczych, przede wszystkim jest doskonałym źródłem białka, fosforu, magnezu i łatwo przyswajalnego żelaza. Znajdziemy w nim także witaminy z grupy B: B2, B3, B5, B6. 

Mięso z bażanta polecane jest właściwie wszystkim, nawet dzieciom. Jest ono świetnym urozmaiceniem diety i jedynie osoby z wysokim cholesterolem muszą uważać, aby nie jeść go zbyt często. Mięso z bażanta zaliczane jest do dziczyzny.

741
Nowy
Komentarze (0)

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenie podczas korzystania z naszej witryny. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności RODO