Nerki wołowe charakteryzują się ciemnoczerwonym kolorem oraz niewielkim przyrostem tłuszczowym. Nerki dostarczają dużych ilości wysokowartościowego białka, witaminę A i witaminy z grupy B. Mają niski poziom tłuszczów i nieznaczne ilości cholesterolu. Wykorzystuje się je do zup, potrawek, gulaszów, konserw, kiełbas, pasztetów i rolad.
Kiełbasa szynkowa drobiowa
zł68.25
(zł68.25 / kg)
Tax included
Product customization
SKŁADNIKI:
Filet z kurczaka, sól, pieprz naturalny ,czosnek, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Osłonka niejadalna
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 125g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 849KJ / 203kcal
Tłuszcz 7,9g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9g)
Węglowodany 2,1g (w tym cukry 0,3g)
Białko 27g
Sól 2,9g
Customers who bought this product also bought:
Comments (1)
Grade