Wytworzony jest wyłącznie z tłuszczu gęsi z wolnego wybiegu co świadczy o jego wysokiej jakości. Niska temp. topnienia oraz wysoki punkt dymienia 200-250'C doskonale sprawdzają się w gastronomii. Smalec wykorzystywany jest jak baza do pieczenia, smażenia i gotowania. Potrawy z dodatkiem smalcu wykazują niepowtarzalny smak i aromat.
Szynka dojrzewająca babuni
zł72.45
(zł72.45 / kg)
Tax included
Product customization
SKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe , szynka bez kości, sól ,czosnek, pieprz naturalny , jałowiec ,pieprz ziołowy, cukier, substancja konserwująca- azotyn sodu (sól peklująca)
Może zawierać śladowe ilości - Gorczycy
Do wyprodukowania 100g produktu zużyto 130g mięsa wieprzowego
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1360 KJ / 569kcal
Tłuszcz 6g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g)
Węglowodany 0,6g (w tym cukry <0,2g)
Białko 25g
Sól 2,1g
Customers who bought this product also bought:
Comments (2)
Grade